Til hovedinnhold
Norsk English

RINVE-webinar. LIACi: AI-powered remote inspection

Lyst å lære om at AI kan brukes til inspeksjon i maritim industri? Bli med på et halvtimes RINVE-webinar som arrangeres i samarbeid med EU-prosjektet RIMA og EU-nettverket NAINE.

Informasjon

Sted
Online (webinar)
Start
Legg til i kalender
Slutt
Påmeldingsfrist

RINVE, i samarbeid med EU-prosjektet RIMA og EU-nettverket NAINE, inviterer til webinar. Tema for webinaret er AI-basert inspeksjon.  

LIACi: AI-powered remote inspection 

LIACi is an innovation project funded by the Research Council of Norway. The project owner Posicom, in collaboration with research partner SINTEF, is working on creating solutions for AI-based remote inspections in the maritime sector in Norway. Posicom's video management solution Seekuence Inspection (https://www.posicom.no/inspection) is currently being extended with new AI-based functionality that supports automatic classification, detection and segmentation of interesting objects and findings of a ship hull (e.g., propeller, anode, corrosion, paint peel and marine growth) while recording videos from an in-water inspection using an ROV. 

Agenda 

  1. Velkommen! (Aksel A. Transeth og Martine A. Mahlum, SINTEF) 
  2. Kort EU-info (Aksel A. Transeth, SINTEF) 
  3. LIACi: AI-powered remote inspection (Ragnvald Otterlei, Posicom, Brian Elvesæter, SINTEF)  
  4. Spørsmålsrunde  
  5. Avslutning (SINTEF) 

 Vel møtt!  


Arrangement er åpent for RINVE-medlemmer og andre. Medlemmer i RINVE, som står på RINVEs nyhetsbrevliste, får tilsendt påloggingsinfo automatisk og trenger derfor ikke å benytte seg av påmeldingsskjemaet for å delta.  

  • RINVE er et nasjonalt nettverk for robotikk og automatisering innen inspeksjon og vedlikehold. RINVE har som mål å bidra til at medlemmene kan kapitalisere på de mulighetene som ligger i nasjonale og internasjonale markeder for robotikk og automatisering i inspeksjon og vedlikehold. Et viktig moment i dette er RINVEs målsetning om å mobilisere til økt og vellykket norsk deltakelse i EU-søknader innen inspeksjons- og vedlikeholdsrobotikk som strategisk satsningsområde for robotikk i EU. 
  • Hovedformålet med NAINE er å bidra til økt antall EU-søknader om AI med norsk engasjement. NAINE er åpent for alle i Norge som er interessert i AI og nasjonalt og europeisk samarbeid.  
  • RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance) er et 4-årig EU-prosjekt som samler 13 Digitale Innovasjonshuber (DIH) i Europa for å bistå Europeisk industri og offentlig sektor innen inspeksjon og vedlikehold. RIMA finansierer også 50 prosjekter med Europeiske SMBer. Delta gjerne i RIMA-nettverket ved å registrere din organisasjon her 

Spørsmål? Kontakt oss gjerne på   

RINVE-nettverket og NAINE- nettverket er begge finansiert av Norges Forskningsråd (henholdsvis prosjektnummer 328799 og 328788) og RIMA-prosjektet er finansiert av EU (824990). 

Bildet er hentet fra LIACis prosjektets hjemmeside: https://www.sintef.no/en/projects/2021/liaci/

Kontaktperson