
Forskere har konkludert: Dette må vi gjøre for å restaurere havene våre
Det kan ta opptil 200 år før ødelagte havmiljøer er fullstendig gjenopprettet, hvis vi bare stopper ødeleggelsene og overlater dem til seg selv. Derfor må vi handle.
Det kan ta opptil 200 år før ødelagte havmiljøer er fullstendig gjenopprettet, hvis vi bare stopper ødeleggelsene og overlater dem til seg selv. Derfor må vi handle.
Det var et tydelig interessert og engasjert følge med Islands President Halla Tómasdóttir og HKH Kronprins Håkon i spissen som besøkte Havbassenget i anledning næringsseminaret mellom Island og Norge.
Fangsten av den ene arten må ikke gå ut over den andre. Og vi må alle bidra med kunnskapen slik at dette kan bli mulig å gjøre.
Gjennom EU-prosjektet INSECTEC.OCEAN, skal SINTEF Ocean hjelpe portugisiske INESC TEC med etableringen av et ‘Centre of Excellence’ for marin forskning og ingeniørvitenskap i Porto, Portugal.
Tauverk og redskaper som brukes i fiskeri og oppdrett er en stor kilde til mikroplast i havet og forsøpling av kystlinjen. Et tverrfaglig og internasjonalt forskerteam har en plan som må gjøres for å redusere forurensingen.
Verden er avhengig av et livskraftig hav. For å kunne utnytte havet på en forsvarlig måte må vi forst�� det.
Norske pionerprosjekt viser at bistand kan bekjempe både fattigdom og miljøproblemer. En av fruktene er at plast på avveie kan bli en ressurs for sementfabrikker.
Som en del av forskningsinfrastrukturen OceanLab, har SINTEF Ocean og NTNU anskaffet en ny elektrisk arbeidsbåt som skal frakte forskere og utstyr rundt på fjorden.
Sentrale organisasjoner innen forskning og utdanning, næringsliv og forvaltning går sammen og danner et viktig forum for forvaltning og deling av havdata.
Forskere som var involvert i det første GoNorth-toktet i fjor høst presenterte foreløpige resultater 23. mars i et møte hos Forskningsrådet i Oslo.
Sjefforsker Kåre Helge Karstensen er invitert til å bli medlem i FNs miljøprograms "Technical Advisory Group" innen håndtering av kjemikalier, avfall og forurensning.
Vi vet mer om månens overflate enn vi vet om havet. Det må vi gjøre noe med!
Store utslag på metangass målt ved Munkholmen skyldes trolig gasslekkasjen fra Nord Stream.
Tildelinger for nye prosjekter under EU Missions Ocean-utlysningen har blitt offentliggjort, og SINTEF fikk fire prosjekter. To av disse skal vi lede.
Å bruke ikke-resirkulerbart plastavfall som brensel i stedet for kull, kan hindre enorme mengder plast i å havne i havene våre. Samtidig reduseres CO2-utslippene. Det viser en nylig gjennomført SINTEF-ledet pilotstudie i Vietnam.
174 medlemsland var nylig samlet i FNs miljøforsamling i Nairobi for å diskutere en rettslig bindende, global plastavtale.
Ved hjelp av kunstig intelligens skal EveryFish gjøre det enkelt for fiskere å verne mot overfisking.
En tsunamibølge treffer Tonga i Stillehavet etter et undersjøisk vulkanutbrudd. Samme kveld registrerer seniorforsker Emlyn Davies en blipp på datasensorene fra SINTEF sin forskningsbøye ute i Trondheimsfjorden. Kan det være en sammenheng?