Til hovedinnhold
Norsk English

25 nye millioner til brannforskning

Forsøk med brannspredning i stort rom med eksponert KLT-element (krysslaminerte treelement) i taket. Foto: FRIC
Forskningssenteret FRIC (Fire Research & Innovation Centre) får 25 millioner kroner av Gjensidigestiftelsen for å fortsette å øke kunnskapen om brannsikkerhet.

- FRIC har løftet brannforskingen i SINTEF og bidratt til at vi nå har et større miljø med flere forskere som jobber med brannsikkerhet, sier seniorforsker Katinka Leikanger Friquin. 

Forskningen i FRIC øker kunnskapen om hvilke brannrisikoer som fins i omgivelsene våre, hvordan de påvirker sikkerheten til personer og verdier, og hvordan vi kan redusere risikoen. I tillegg utvikles nye løsninger med lavere risiko og nye tiltak med bedre effekt og pålitelighet.  

Gjør kunnskap om brannsikkerhet synlig 

Gjennom publikasjoner og webinarer har FRIC delt kunnskap og økt synligheten til brannforskningen i SINTEF, nasjonalt og internasjonalt.  

I FRIC drives langsiktig forsking og kunnskapsutvikling, blant annet på byggematerialer og konstruksjoner, nye energisystemer, granskning av brann, kunnskap og verktøy for brannvesenet, og tiltak for sårbare grupper.  

- Dette får vi ikke mulighet til i samme omfang og like helhetlig i andre prosjekter, derfor er samarbeidet med RISE, NTNU og de andre partnerne svært viktig for SINTEF, sier Friquin.

Om FRIC 

  • FRIC ledes av RISE Fire Research i Trondheim, med NTNU og SINTEF som forskningspartnere. Senteret har partnere fra brann- og redningsvesenet, offentlig virksomhet, rådgivende ingeniører, produsenter av byggevarer og bygningsinstallasjoner, samt eiendomsutvikling og -forvaltning. 
  • Gjensidigestiftelsen var også med på å finansiere de første fem årene i FRIC, og den nye tildelingen vil, som tidligere, bli komplementert med egenfinansiering fra FRIC-partnerne.  

Prosjektinformasjon

Prosjektnavn:

FRIC

Prosjektstart:

01.01.2019

Utforsk fagområdene

Kontaktperson