Til hovedinnhold
Norsk English

Vinner av Landbrukets Innovasjonscamp

SINTEF Manufacturing på vinnerlaget av Landbrukets Innovasjonscamp 2020. Bilde: SINTEF
Stolte vinnerne. Fra venstre: Petter Gulli i 12YEARS, Marije Oostindjer i Norilia, Johanne Sørumsbrenden i SINTEF, og Inger Gamme i Hunton Fiber. Bilde: SINTEF
SINTEF Manufacturing på vinnerlaget av Landbrukets Innovasjonscamp 2020.

Landbruket er gode på å forvalte ressursene sine. Likevel kan enda bedre utnyttelse av ressursene bidra til å kutte klimagassutslipp, ivareta naturmangfold, og øke verdiskapingen fra norsk matproduksjon.

Et enda mer sirkulært landbruk er definitivt fremtiden. På Landbrukets Innovasjonscamp utvikler deltakerne ideer for hvordan sidestrømmer og ressurser, som nå er på avveie i norsk matproduksjon, skal bli til nye og verdifulle innovative løsninger, produkter eller tjenester.

Digital plattform for restråstoff

Årets tema til Innovasjonscampen var "Ressurser på avveie".

– Som deltaker pitchet vi ideen vår under Mat og Landbrukskonferansen i Oslo denne uken, forteller Johanne Sørumsbrenden i SINTEF.

– Vår ide var å utvikle den digitale plattformen "erstatte.no", for restråstoff på tvers av sektorer, slik at ressursene ikke går til spille, men blir alternativer til nytt råmateriale inn i en annen bedriftsproduksjon, dersom de oppfyller de kjemiske og fysiske behovene til bedriften.

Ideen ble valgt som ett av de to beste ideer av Landbrukets Innovasjonscamp 2020.

Om Innovasjonscampen

Innovasjonscampen arrangeres årlig av Norsk Landbrukssamvirke, NCE Heidner Biocluster, Innovasjon Norge og Norges forskningsråd.

Vinnerne ble premiert med utviklingsstøtte på kr 400 000 hver.

Kontaktperson