Til hovedinnhold
Norsk English

Stor internasjonal interesse for DeepWind-konferansen

Havvind kan dekke verdens energibehov mange ganger. Aldri før har interessen for den norske DeepWind konferansen, som SINTEF arrangerer sammen med NTNU, vært større. Konferansen åpnes av Olje- og energiminister Tina Bru.

I 17 år har EERA DeepWind konferansen vært arrangert i Trondheim og samlet deltagere fra hele verden. Fra 13. til 15. januar 2021 arrangeres konferansen for første gang digitalt.

- Konferansen har siden 2004 samlet de fremste forskerne og fagfolkene i verden innen havvind. Interessen er større enn noen gang med over 90 innsendte forslag til innlegg på konferansen. Og nå som konferansen blir 100 % digital forventer vi at vi vil få enda flere internasjonale deltagere, sier John Olav Tande fra SINTEF Energi.

Konferansen er et samarbeid mellom NTNU, SINTEF og den europeiske forskningsalliansen EERA. Den vil foregå på den digitale plattformen OnAir.

- Vi bestemte oss for at korona ikke skal være et hinder for faglig påfyll og utveksle ideer med andre fageksperter. Den digitale plattformen som konferansen arrangeres på legger til rette for at man kan stille spørsmål underveis og diskutere med andre fagpersoner, sier Tande.

Konferansen åpnes av Olje- og energiminister Tina Bru og har innlegg fra ledende fagpersoner som Carlos Eduardo Lima da Cunha fra EU kommisjonen, Peter Eecen fra forskningsinstituttet TNO i Nederland og Katherine Dykes fra det danske universitet DTU.

Årets temaer er:

  • Nye turbiner og generator teknologi
  • Nettilkobling og systemintegrasjon
  • Meteorologi til havs
  • Drift og vedlikehold
  • Installasjon og understell
  • Vindparkoptimering og regulering
  • Eksperimentell testing og validering

Les mer om DeepWind 2021 

Prosjektinformasjon

Prosjektvarighet:

01.01.2009 - 31.12.2017

Kontaktperson:

John Olav Giæver Tande

Kontaktperson