Til hovedinnhold
Norsk English

Hardt og smart arbeid

– Fokuset er å jobbe smartere, kutte sekunder og gjøre materialene litt lettere. Det er den høye graden av automatisk produksjon som gjør at fabrikken på Raufoss er konkurransedyktig i forhold til lavkostland, sier Sverre Narvesen, leder for NCE Raufoss. Foto: NCE Clusters
– Her på Toten er målstreken bare en ny startlinje. Derfor vinner vi stadig nye kontrakter, internasjonale eiere investerer her og produksjon flyttes hjem til Norge. Det sier Sverre Narvesen, leder for NCE Raufoss, og fortsetter. – På Raufoss sier vi at produktivitet ikke er så vanskelig. Det krever bare hardt og smart arbeid.

Vareproduserende industri finner et attraktivt vertskap i Raufoss-klyngen. At det tysk-eide Benteler velger å investere 230 millioner på Raufoss og det østerisk-eide Neuman flytter produksjon fra Kina til Norge er resultat av hardt og smart arbeide

I konkurranse med verdens fremste leverandører av bildeler har fabrikkene på Raufoss de siste årene vunnet kontrakter på leveranser til de fleste ledende bilmerkene.

– Dette er oppsiktsvekkende i det internasjonale markedet, særlig fordi Norge er et høykostland og vi her ikke har noen naturgitte fordeler for å lykkes. Godt samarbeid i klyngen har vært vår styrke, sier Sverre Narvesen.

Prosjektinformasjon

Prosjektnavn:

NCE Raufoss

Prosjektvarighet:

01.07.2006 - 31.12.2020