Til hovedinnhold
Norsk English

Slik bygger du våtromsgolv på trebjelkelag

Figur
For å unngå nivåsprang i døråpning er undergolvsplatene felt ned mellom bjelkene i tillegg til lavere golvbjelker for å få tilstrekkelig plass til betongpåstøp. Ill.: SINTEF
Byggebransjens våtromsnorm (BVN) viser riktig utførelse.

Hvis du planlegger våtromsgolv med sluk på trebjelkelag, viser BVN deg hvordan dette gjøres på en funksjonell og fuktsikker måte.

BVN 31.110 Våtromsgolv på trebjelkelag viser oppbygging av våtromsgolv på trebjelkelag. Et vanlig spørsmål er når det må bygges fall på undergolvet og når fallet kan bygges i påstøpen. Det må være fall på membranen, og fallet må derfor bygges under membranen – også der membranen ligger rett på golvplatene. Bladet viser også flere detaljer for nedsenket golv der den ferdige golvoverflaten flukter med golvet utenfor rommet, slik at man ikke trenger å benytte terskel.

Montering av golvsluk i trebjelkelaget er vist i BVN 42.110 Montering av golvsluk i trebjelkelag. Bladet viser løsninger for forsterkning av bjelkelaget for forskjellige slukløsninger og monteringen av slukløsningen. Det viser løsninger for både runde sluk, slukrenner og hjørnesluk.

BVN 42.105 Sluk og slukmansjetter. Typer og samvirke med membran beskriver valg av sluk og tilhørende membran med eventuell slukmansjett eller annet forsterkningsbånd. Bladet beskriver runde sluk, hjørnesluk og slukrenner med klemring eller limflens og overgangen til membranen.

Kontaktperson