Til hovedinnhold
Norsk English

E-bok for utførende på byggeplass

Beslag - figursamling for byggeplass
Lommehåndboka «Beslag figursamling for byggeplass» som e-bok. Figurene, som er hentet fra Byggforskserien, er videreutviklet i samarbeid med VBL, Ventilasjons- og Blikkenslagerbedriftenes Landsforbund. Foto: SINTEF Byggforsk
SINTEFs populære figursamling om beslag er tilgjengelig som e-bok for lesebrett, PC og smarttelefon.

Få fagbøker med stor illustrasjonsmengde er hittil utgitt som e-bok i Norge - så langt har forlagene mest satset på bøker med ren tekst, som romaner. Byggfaget blir dermed blant de første profesjonene som får tilgang til «sitt» fagstoff i en e-bok.

Figursamlingen fra SINTEF gir en samlet oversikt over beslagsløsninger for flate tak, skråtak og fasader. I tillegg gir boka retningslinjer for godt beslagsarbeid. Figurene følger prinsippene i Byggforskserien, og har referanse til anvisningene hvor løsningene beskrives mer utfyllende.

Ønsker tilbakemeldinger

Knut Helle, leder for Visualisering og webutvikling ved SINTEF Byggforsk, er ansvarlig for e-bok-publiseringen.

- Vi er spent på å se å se hvordan boka blir mottatt av de som skal bruke den. Den er første generasjon e-bok for oss, og slik sett et lite pionerarbeid. Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger fra brukerne slik at vi kan utvikle enda bedre løsninger i framtiden, sier han.

Helle understreker at en e-bok ikke er det samme som en nettside.

- En e-bok er en elektronisk tilgjengelig versjon av papirboka. Fordelen er at den kan hentes opp for eksempel på lesebrett, og er rask å finne fram i.

Hvordan få tak i boka

E-boka kan kjøpes gjennom vanlige bokhandlere som selger e-bøker. Finn aktuelle bokhandlere via www.sintefbok.no. For å få lastet ned e-boka trenger man en egnet lese-app for det utstyret man har, for eksempel appen Bokleser, som går mot iPad og iPhone.

Man må også registrere seg med brukernavn og passord på Bokskya, som er en «bokhylle» hvor man lagrer og har tilgang til e-bøker fra norske forlag.

Kontaktperson