Til hovedinnhold
Norsk English

Ratatosk

Kommunikasjon med skipssystemer og sensorer er tidkrevende og vanskelig. Det krever kunnskap om den fysiske installasjonen, protokoller, innstillinger og dataformater. Ratatosk forenkler utvikling av programvare som kommuniserer med skipets systemer, dels ved å tilby funksjonalitet for slik integrasjon, dels ved å tilrettelegge for gjenbruk av slik integrasjon ved å opprette standardiserte nettbaserte grensesnitt på fartøyene.

Kontaktperson

Om

Ratatosk er et sett med applikasjoner og biblioteker for datautveksling mellom skipssystemer i sanntid, utviklet for logging, overvåking og kontroll. Ratatosk inkluderer en API som brukerne kan benytte for integrasjon med skipssystemer og kommunikasjon mellom egne distribuerte applikasjoner.

Konsept:

Ratatosk oppretter et lokalt nettverk for sanntidskommunikasjon, der datautveksling gjøres uten behov for skipsspesifikk informasjon (som IP-adresser, porter, protokoller, overføringshastighet, etc.). Dette gjør det mulig å utvikle applikasjoner som samhandler med skipets systemer, uten tilpassing til individuelle skip. Dette kan sammenlignes med å installere en app på en smarttelefon uten å vite detaljer om for eksempel akselerometeret.

Funksjoner og bruksområder:

  • Gjøre sensordata lett tilgjengelig.
  • Tilrettelegge for fartøy-agnostisk funksjonalitet, slik som beslutningsstøtte.
  • Gi grunnlag for standardiserte grensesnitt til skipssystemer som er enkle å kople seg til.
  • Distribuerte applikasjoner.
  • Bygger på en åpen standard (Data Distribution Service) og er kompatibel med flere implementasjoner av denne.
  • Bruker publiserings/annonserings-kommunikasjon.
  • Enkel håndtering av komplekse datastrukturer.

Les mer om programvaren her!