Til hovedinnhold
Norsk English

Uno


Ofte stilte spørsmål om ekstern pålogging mot SINTEFs SharePoint-områder

Would you rather read this in english? Click here.

 

Når noen fra SINTEF har delt et arbeidsrom eller en mappe med deg, vil du motta en e-post med link inn til området som er delt:

Alternativt kan du ha mottatt en e-post som ser slik ut.
I så fall er linken for å få tilgang til SharePointområdet den som er markert med en grønn ramme her:

Hvis du ikke kommer direkte inn ved å trykke på linken, finnes det her flere tips for å komme videre.

Feilmelding: "Det fungerte ikke"

Hvis du møtes av en side som sier at du ikke har tilgang, tross at du har fått link til et område, kan du bruke linken i teksten som sier "trykk her for å logge på med en annen konto" for å komme videre:

Når du åpner linken som er delt med deg, kan du få opp spørsmål om hvilken type konto du vil bruke for å logge deg på. 

Microsoft-konto brukes hvis du ikke har Office 365 fra før.
Organisasjons-konto brukes hvis e-postadressen din er knyttet til Office365/Microsoft 365. Da bruker du den samme pålogging som du bruker internt i egen organisasjon. 

Intern automatisk pålogging i nettleseren som gir feilmelding

Noen ganger oppleves det at egne innstillinger i nettleseren kommer i konflikt med forsøket på å logge på eksternt. Da kan det hjelpe å i stedet bruke det som kalles inkognito / InPrivate nettleser-modus. Dette kan gjøres ved å trykke ctrl + shift + N i nettleseren din hvis du bruker Chrome eller Edge. 

Hva er egentlig en Microsoft-konto?

Det er lett å bli forvirret av begrepsbruken, men en Microsoft-konto er egentlig bare en bruker du oppretter der du knytter din e-postadresse mot et passord for å logge på. Det fungerer altså på samme måte som når du logger på hvilken-som-helst tjeneste eller nettbutikk på internett. Det har ikke noen sammenheng med om du har en intern Microsoft-lisens i bedriften du jobber i, men opprettes helt uavhengig av denne.

Hvordan finner jeg tilbake til arbeidsrommet jeg er invitert til?

Du kan lagre arbeidsrommet som en favoritt-side i nettleseren hvis du ønsker å finne tilbake til det på en enkel måte, uten å bruke linken du fikk i e-posten.

Hvis du har fått tilgang til et dokument eller en mappe, og bruker OneDrive fra før, kan du se i "Dokumenter delt med meg" i OneDrive for å finne igjen det du har fått tilgang til.

Sikkerhet og personvern ved samarbeid i SINTEFs SharePoint-løsning

SINTEF bruker SharePoint Online for å samhandle internt og eksternt. Det betyr at dokumenter, filer og annet lagres i Microsofts skyløsninger - i datasentre plassert i Irland og Nederland. Det benyttes ikke datasenter i USA eller andre land utenfor EU/EØS.