Til hovedinnhold
Norsk English

Prøvekjøkken

SINTEF Ocean sitt prøvekjøkken har utstyr for foredling av kjøtt og fisk. Prøvekjøkkenet ligger vegg i vegg med levendelagringsrommet for fisk, dette gjør det mulig å gjennomføre analyser på nyslaktet fisk. Prøvekjøkkenet står til disposisjon for våre kunder og forskningspartnere.

Kontaktperson

Fire damer rundt et bord på et grovkjøkken
Grovkjøkkenet hos SINTEF Ocean.

Grovkjøkken for produktutvikling og analyse

  • Grovkjøkkenet er godt utstyrt for filetering, kverning, hakking og varmebehandling og emballering av matvarer.
  • Her gjennomfører vi produktutvikling og pilotforsøk
  • Grovkjøkkenet ligger vegg i vegg med levendelagringsrommet, så vi har mulighet til å gjennomføre analyser på nyslaktet fisk
  • Utstyr: liten hurtighakke, manuell pølsestopper, kombidampovn, kjøttkvern og blander, vakuumpakkemaskin, teksturanalyseverktøy

Mat- prosess- og produktutvikling

  • Bevare gode helsekomponenter (f.eks omega 3) ved optimal prosessering
  • Reduksjon av salt ved bruk av salterstattere
    • Utvikle komponenter som kan benyttes som saltersattere (tang og tare, hydrolysat fra restråstoff, urteekstrakt, melkemineraler)
  • Optimalisering av salteteknikker for å redusere salt
  • Berike matvarer med gode helsemessige komponenter som for eksempel essensielle aminosyrer, eller ved å endre fettsyresammensetning fra mettet fett til mer flerumettet fett
  • Nye produkter for å bidra med økt sjømatkonsum
  • God råvarekompetanse innen mat " fra fiskemuskel til mat"
  • God råvarekompetanse – hvordan vil ny teknologi påvirke sluttproduktet?

Noen bilder fra kjøkkenet

 

Kontaktinformasjon

SINTEF Ocean
SINTEF Sealab, Brattørkaia 17c, 7010 Trondheim