Til hovedinnhold
Norsk English

Strømningstanken i Hirtshals

Prøvetanken i Hirtshals er i dag administrert av SINTEF Ocean, og er mer aktiv enn noensinne. Kjerneproduktene er forskningsprosjekter og kommersiell testing av trål og tråldører. Tallrike trål har gjennom årene blitt testet her, og fiskere og nettprodusenter har lært å optimalisere bruken av utstyret deres. De fleste nye redskapsdesign og seleksjonsutstyr har også hatt en runde i prøvetank før de blir tatt med til sjøs for den endelige testen.

Kontaktperson

Prøvetanken har blitt oppgradert kontinuerlig og fremstår i dag som et svært allsidig testanlegg. En fersk installasjon av et moderne 3D-målingsutstyr gjør tanken ideell for prosjekter der en nøyaktig sanntidsmåling av dynamikken i en trål, tråldør eller andre sub-sea strukturer er nødvendig.

Nettprodusenter og fiskeselskaper fra hele verden kjenner prøvetanken og verdien av tjenestene. Men vår kompetanse er også relevant for tjenester i andre grener av marine næringer: test av merder for fiskeoppdrett, test av sub-sea plattformer og rørledninger for offshore olje- og gassindustri, test av ROV for inspeksjon og overvåking etc.

Faktaark

Utforsk fagområdene

Kontaktinformasjon

SINTEF Fisheries and Aquaculture
The North Sea Science Park
Willemoesvej 2
9850 Hirtshals
Denmark