Til hovedinnhold
Norsk English

Makerspace

Et sted for innovasjon ved SINTEF Digital.

Kontaktpersoner

Makerspace.jpg

Hva er et Makerspace?

Et makerspace, eller et «skaperverksted», er et fellesskapsdrevet arbeidsområde der personer med felles interesser, ofte innen teknologi, ingeniørfag og design, samles for å samarbeide på prosjekter og dele ressurser. Formålet med et makerspace er å gi et fysisk rom for personer som ønsker å utvikle, utforske og utfolde sine kreative og tekniske interesser ved å lære nye ferdigheter, samarbeide med andre, og å bygge og skape prosjekter de brenner for. Makerspace-et gir tilgang til en rekke verktøy og utstyr som kan være for dyrt eller upraktisk for enkeltpersoner eller -prosjekt å kjøpe og vedlikeholde på egen hånd. Målet er å fremme et fellesskap av skapere, der medlemmer kan lære av hverandre, samarbeide om prosjekter og inspirere og støtte hverandres kreative utvikling.

Makerspace-12.jpg

Vårt Makerspace

SINTEF som huser flere av verdens verdens beste forskere, og Makerspace-et vårt tilbyr derfor en unik blanding av banebrytende teknologi og forpliktelsen til å ha en positiv innvirkning på samfunnet. Dette gir rom for tverrfaglig samarbeid og en plattform for forskere til å utforske nye ideer og flytte grensene for hva som er mulig.

Vårt Makerspace tilbyr en rekke stasjoner for å imøtekomme flere interesser innen områdene søm og tekstilkunst, videoproduksjon, 3D-utskrift og -skanning, maskinvarehacking og elektronikk, tradisjonelle former for produksjon, ideer og samarbeid.

Makerspace-et samler også forskere fra forskjellige grupper, og fremmer et dynamisk og inkluderende fellesskap som genererer nye ideer og utløser kreativt samarbeid. Kombinasjonen av tilgang på toppmoderne verktøy, og en felles dedikasjon til å bruke teknologi til samfunnets beste, gjør rommet til en unik ressurs for våre forskere. Enten du er en erfaren ekspert eller en nysgjerrig nybegynner, er Makerspace-et designet for å inspirere og oppmuntre til kreativitet, innovasjon og sosialt samvær.

Kontaktpersoner

Kontaktinformasjon

Strindvegen 4, Trondheim