Til hovedinnhold
Norsk English

Makerspace

Stasjonene

Vårt makerspace tilbyr en rekke stasjoner som tilrettelegger for blandt annet søm og tekstilkunst, videoproduksjon, 3D-utskrift og -skanning, maskinvarehacking, lodding og elektronikk, tradisjonelle former for produksjon, samt idémyldring og samarbeid.

Sy-stasjon

Denne stasjonen er utstyrt med symaskin, strykebrett og skjærematter, slik at medlemmene kan lage eller reparere klær, tekstilkunst, eller til andre stoffbaserte prosjekter.

Videostasjon

Denne stasjonen inkluderer kameraer, lysutstyr, lydutstyr, greenscreen og redigeringsprogramvare. Her kan medlemmer lage og redigere videoer for personlig eller profesjonelt bruk.

3D-utskrift/skanning

Denne stasjonen har 3D-skrivere, skannere og programvare som lar medlemmer designe og skrive ut 3D-objekter, samt skanne fysiske objekter for å digitalisere dem. Dette utstyret brukes sammen med det elektroniske laboratoriet for å bygge prototyper fra grunnen av.

Elektronisk/Hacking lab

Et rom for maskinvarehacking og elektronikk-eksperimentering. Denne stasjonen er utstyrt med loddebolter, oscilloskoper og andre elektroniske verktøy, slik at medlemmene kan bygge, modifisere og reparere elektronikk. Sikkerhetsutstyr for maskinvare er også tilgjengelig, som gjør det mulig å teste hvor sikre IoT-enheter er.

Maskinvare

Generelle verktøy for produksjon, inkludert sager, bor, hammere osv.

Idémyldringsplass

Et rom for idéer, idédugnad og samarbeid. Denne stasjonen har en TV-skjerm, tavler, staffelier og andre verktøy for å visualisere og kommunisere ideer, slik at medlemmene kan jobbe sammen for å generere nye ideer og løse problemer.

Kontaktpersoner