Til hovedinnhold

Norsk Vannskadedag 2020

Norsk Vannskadedag 2020

Det trengs tiltak for å snu utviklingen innen vannlekkasjer i rørinstallasjoner i boliger og næringsbygg. Hva skal rørbransjen gjøre? Noen av svarene håper vi å få frem under Norsk Vannskadedag i 2020.

Sted
Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
Adresse
Lufthavnveien 30, 7502 Stjørdal
Start
10.03.2020 09:00 Legg til i kalender
Slutt
10.03.2020 16:00

Meld deg på her

Rørentreprenørene Norge, SINTEF, Fagrådet for våtrom, Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og VVS-Forum går sammen og arrangerer nytt seminar om vannskader og vannlekkasjer i bygg.

Erstatningene etter vannskader og vannlekkasjer fortsetter å øke. I følge tall fra Finans Norge var det i løpet av tredje kvartal 2019 utbetalinger på totalt 3,5 milliarder, og prognosen for hele 2019 er på hele 4.8 milliarder. Et sentralt tema på vannskadedagen er hva som er årsaken til at problemet og vannskadene vokser, i en tid hvor både produktene blir bedre og de utførende sitter på mer kunnskap og kompetanse enn før.

– Er regelverket og forskriftene for kompliserte?
– Er det dårlig håndverk og utførelse?
– Er dokumentasjonen om hva som egentlig er årsakene til vannskader problemet?

Mange hevder dessuten at statistikkene som forsikringsbransjen presenterer er for dårlige, og sier egentlig ikke hva de direkte årsakene til vannskadene er. Det kan også være et problem for å angripe vannskadene på en god og riktig måte.

Norsk Vannskadedag 2020 finner sted i Oslo 4. februar, deretter i Bergen 10. mars og i Trondheim 24. mars. Her vil det være mye matnyttig for både byggherrer, rådgivere og rørleggere.

Se hele programmet

 

Norsk Vannskadedag 2020
Foto: SINTEF
Forskningsleder