Til hovedinnhold
Norsk English

CINELDI-webinar: Energisamfunn som nøkkel for akselerert tilknytning av nytt nærings- og industriforbruk

Hvordan kan vi knytte til nye kunder til nettet uten lange ventetider? Ved hjelp av en mer koordinert tilnærming og vilkårsbasert tilknytning kan energisamfunn koordinere effektbruken sin slik at alle tjener på å få nye næringskunder på nett.

Informasjon

Sted
Teams
Start
Legg til i kalender
Slutt

Presentasjon fra webinaret

Nettselskapet får bedre utnyttelse av nettet uten økt risiko, den nye nettkunden får tilknytte seg, og de eksisterende nettkundene tjener penger på å koordinere sin kapasitetsbruk med resten av energisamfunnet. Dette vil gi raskere tilknytninger som øker verdiskapning og akselererer avkarbonisering.

Arbeidet er gjort i samarbeid mellom FME HighEFF, FME CINELDI og FINE-prosjektet, og viser gjennom teknoøkonomisk modellering hvordan energisamfunn kan organisere seg for å redusere sin belastning på nettet i de mest kritiske timene. Konseptet er testet på to caser:

  • Hvordan strømnettet kan raskere tilknytte en ny kunde, basert på en forretningsmodell med kapasitetsleie innad i en næringsklynge, med målt AMS-data tre næringskunder i Trøndelag.
  • Hvordan en stor industriklynge på Grenland kan planlegge prosessene sine fleksibelt og dermed frigi kapasitet i transmisjonsnettet til nye kunder.

Webinaret presenteres av Sigurd Bjarghov i SINTEF Energi.

For påmelding, send en e-post til

Utforsk fagområdene

Kontaktperson