Til hovedinnhold
Norsk English

Møt SINTEF under autonomidagene på EUROPORT-messen

Maritim transport og autonomi er i fokus under årets utgave av EUROPORT når EU-prosjektene AEGIS, AUTOSHIP og MOSES går sammen om å arrangere et felles avslutningsseminar, dagen før den ledende vitenskapelige og tekniske autonomikonferansen ICMASS sparkes i gang i Rotterdam.

Informasjon

Sted
Rotterdam
Start
Legg til i kalender
Slutt

Under årets utgave av EUROPORT 2023 i Rotterdam settes flere dager av til å formidle og diskutere forskning og teknologiutvikling på maritim autonomi

  • Dette er en bekreftelse på hvor bred oppslutning automatisert maritim transport har fått som et ledd i å bidra til bærekraftig og effektiv logistikk av varer og personer til sjøs. Under autonomidagene får vi en oppdatering på både marked, teknologi og regelverksutvikling, sier Lars Andreas Lien Wennersberg, forsker i SINTEF Ocean

Avsluttende seminar for EU-prosjektene AEGIS, AUTOSHIP og MOSES

Tirsdag 7. november går de tre EU-finansierte prosjektene AEGIS, AUTOSHIP og MOSES sammen om å arrangere et felles avslutningsseminar.

Seminaret er åpent for alle interesserte, og gratis påmelding gjøres her.

SINTEF, som er koordinator av det prisbelønte prosjektet AEGIS og en betydelig forskningspartner i AUTOSHIP, vil sammen med resten av samarbeidspartnerne dele de viktigste resultatene fra forskning, teknologiutvikling og fullskalademonstrasjoner som er gjennomført.

  • Dette er en ypperlig anledning til å samle alle relevante forsknings- og industriaktører for å diskutere de siste fremskrittene som er gjort, men også for å sammen finne ut av hva retningen videre skal være, sier Odd Erik Mørkrid, senior prosjektleder i SINTEF Ocean og prosjektkoordinator for AEGIS.

Seminaret vil bestå av tre dedikerte sesjoner med innlegg, paneldiskusjoner og mulighet for å stille spørsmål til prosjektene.

EU-kommisjonen vil være til stede for å presentere sitt syn på prosjektene sammen med deres videre forskningsprioriteringer, og Ørnulf Jan Rødseth fra Norsk Forum for Autonome Skip er konferansier for dagen.

International Conference on Maritime Autonomous Surface Ships (ICMASS)

Avslutningsseminaret følges opp av den den femte utgaven av ICMASS som arrangeres 8. og 9. november.

ICMASS er den ledende tekniske-vitenskapelige konferansen for de som jobber med autonomi i maritim bransje, og årets tema er autonomi for bærekraftig og grønn shipping.

Påmelding til konferansen og det komplette programmet er tilgjengelig her.

SINTEF bidrar med flere faglige og vitenskapelige presentasjoner under konferansen, og dette er også en ypperlig anledning til å møte våre forskere. SINTEF sine innlegg er som følger:

Onsdag 8. November

  • Structured Description of Inland Waterway Barge Operations, Marianne Hagaseth, SINTEF Ocean.
  • Validation of an autonomous ship. Short sea shipping feeder-loop service through advanced simulations, Espen Johansen Tangstad, SINTEF Ocean.
  • How Do Incumbent Firms Introduce Short Sea Autonomous Shipping and Cargo Operations into Their Offerings, Pål Brennhovd, SINTEF Digital.
  • Supporting Remote Operation Centres for Unmanned Ships Through Machine Learning Based Route Prediction, Brian Murray, SINTEF Ocean.

Torsdag 9. November

Husk å registrere deltakelse på EUROPORT

Merk at deltakelse på avslutningsseminaret til AEGIS, AUTOSHIP og MOSES, samt til ICMASS også krever at man registrerer deltakelse til EUROPORT kostnadsfritt via denne linken.

Utforsk fagområdene

Kontaktpersoner