Til hovedinnhold
Norsk English

Kunstig intelligens og personvern – fra fem ulike synsvinkler

Kunstig intelligens betegner dataprogrammer som tilsynelatende er intelligente. De kan gi økt effektivitet og automatisere mange oppgaver som inntil nylig krevde menneskelig interaksjon og samhandling.

Informasjon

Sted
Møterom Forum, Forskningsparken i Oslo
Start
Legg til i kalender
Slutt
Påmeldingsfrist

Kunstig intelligens gjennomsyrer stadig nye bruksområder, fra droner som analyserer jordbruksfelt, intelligente medisinske apparater som overvåker pasienter basert på fysiologiske målinger, til autonome navigasjonssystemer som brukes innen romfart. Dessverre kan slike dataprogrammer også misbrukes og ikke minst true personvernet.

I dette seminaret vektlegger vi spesielt personvernsutfordringene med utgangspunkt i fem ulike synsvinkler. Datatilsynet vil innledningsvis gi et regulativt perspektiv. Deretter ser vi nærmere på utfordringer relatert til tingenes internett, sikkerhet og chatboter, før det hele avsluttes med en antropologisk vinkling.

Målsettingen med seminaret er å stimulere til diskusjon og utveksling av kunnskap og erfaringer rundt forskning og innovasjon innenfor denne tematikken.

Initiativtaker til seminaret er GEMINI-senteret for IoT ved NTNU, Universitetet i Oslo og SINTEF.

Seminaret holdes på Møterom Forum i Forskningsparken i Oslo. Seminaret blir gjennomført med faste tilviste plasser og påbud om munnbind. Antall deltagere er begrenset til 60 i et auditorium som tar 130. Det er skiltet fra resepsjon til møterom. Møterom Forum ligger på plan 0: Gå forbi resepsjonen og ned hovedtrappa, fortsett rett frem og Forum ligger på høyre side.

Program

10:00 Velkomst – Ketil Stølen (SINTEF og Universitetet i Oslo)
10:10 Kunstig intelligens og personvern – Kari Laumann (Datatilsynet)
10:45 Privacy-(un)aware IoT – Shukun Tokas (SINTEF)
11:20 Beskyttelse av kunstig intelligens: Hva er de nye sikkerhetsutfordringene? – Ketil Stølen
11:55 Pause
12:40 Når man blir forelsket i chatboten sin: Personvernsutfordringer i møte med nye former for nære relasjoner – Marita Skjuve (SINTEF)
13:15 En antropologisk kommentar på kunstig uintelligens – Lene Pettersen (Høyskolen Kristiania)
13:50 Oppsummering – Ketil Stølen
14:00 Slutt

Påmelding

Seminaret er gratis og åpent for alle som melder seg på ved å sende en e-post med navn og tilhørighet til snarest mulig, og senest 14. februar.

Veibeskrivelse

  • Med kollektivtransport: T-banens linje 4 eller 5. Gå av på Forskningsparken stasjon. Følg skiltet gangsti til Forskningsparkens hovedinngang. Med bytrikken linje 17 eller 18, gå av på trikkestopp Forskningsparken og følg skiltet gangsti til Forskningsparken. Med flybussen; stoppested Gaustad, derfra er det 10 min å gå.
  • Med bil: Fra Ringveien, ta av og følg skilt mot Rikshospitalet. Deretter følger du skilt til Forskningsparken. Innkjøring er fra Gaustadalleen, og du fortsetter ned rundt bygget til innkjøring P-hus. Merk at det første P-huset tilhører besøkende til UiO, for Forskningsparkens P-hus følg veien videre ca 100m.
  • Forskningsparken har gjesteparkering i P-huset. Funksjonshemmede: Parker i P-husets U1 og følg skilt for varelevering (heis).

Utforsk fagområdene

Adresse

Gaustadalleen 21