Til hovedinnhold
Norsk English

Kunnskap og innovasjon må til for en sirkulær overgang

Miljøminister Sveinung Rotevatn var først ut blant foredragsholderen på Sirkulærøkonomi konferansen 3. september
SINTEF har avholdt en svært vellykket Sirkulær økonomi konferanse, den fjerde i rekken, med over 1600 deltagere fysisk og digitalt. Tema for årets konferanse var å dele ny kunnskap og skape nye muligheter i overgangen til en sirkulær økonomi. Norske og internasjonale selskaper var der, forskere, beslutningstakere og ikke minst miljøminister Rotevatn.

Sveinung Rotevatn var først ut som foredragsholder med presentasjonen "Hvorfor, hvem og hvordan". Det handler om å minimere ressursbruken og følge en vares kretsløp og vite hva som skal skje med produktet når levetiden er slutt. Sirkulærøkonomi betyr ikke at vi skal legge begrensinger på oss selv angående ny teknologi, men at teknologien som utvikles må gi oss bedre løsninger, bedre produkter og bedre tjenester. Ressursene må brukes på en bærekraftig måte, og gi mindre utslipp.

Her er lenker til hele konferansen som foregikk på engelsk og var delt inn i følgende tema:

09:00 - 10:30 State of the Nation. Hvor langt er vi kommet mot et sirkulært samfunn? Med innlegg fra blant andre klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn; UNGP; og SINTEF. Norske og internasjonale perspektiver.

10:45 - 11:45 Global Voices of Experience. Eksperter som har viet store deler av sine profesjonelle liv til den sirkulære økonomien deler sine erfaringer og tanker om fremtiden. Med innlegg fra blant andre Product-Life Institute Geneva; NTNU; og International Labour Organisation. 

12:45 - 13:45 Voices from the Industry. Aktører fra næringslivet deler sine suksesshistorier og utfordringer. 

14:00 - 14:30 Funding Opportunities and tools for your innovation projects. EØS-midlene og Horizon 2020

En rekke rapporter og kunnskapsunderlagt var presentert på konferansen og lenker kan du finne her:

Årets konferanse ble gjennomført med et begrenset antall deltagere fysisk til stede, og mange deltagere digitalt. Deltagerne kom fra over 20 forskjellige land.

Arrangører var SINTEF, NTNU, Nord universitet, Innovasjon Norge og UN Global Compact Norway.

Utforsk fagområdene