Til hovedinnhold

SINTEF Teknologi og samfunn integreres i andre SINTEF-institutt fra 1. juli 2018.
Målet med omorganiseringen er tettere integrasjon av samfunnsvitenskapelig og teknologisk forskning, i tillegg til en styrking av forskningsområder som helse, transport, teknologiledelse, sikkerhet, digitalisering og arbeidsliv.

Les mer om endringen her.

Henter ut data fra "bilens hjerne"

For første gang har en bilprodusent åpnet for at forskere kan logge data fra bilens indre. Om flere fulgte etter, ville man få et verktøy til å ta bedre beslutninger i store, norske veiprosjekt.

Forskerne kaller det for 'smart datafangst.' når de henter ut data fra bilens eksisterende sensorer. Illustrasjonsfoto: Geir Mogen/SINTEF

Da Nissankonsernet stilte opp i forskningens tjeneste i fjor og lot SINTEF logge data direkte fra fem av deres Nissan Leaf- biler, representerte det en milepæl:

– Vi fikk tilgang til fantastiske data. Vi kom helt inn til “bilens hjerne” og kunne se hvor mye av energiforbruket som gikk til klimaanlegg, framdrift- og hva som ble generert av energi fra bremsene, forteller transportforskerne Astrid Bjørgen Sund og Tomas Levin på SINTEF Teknologi og samfunn.

Les hele artikkelen på Gemini.no.

Publisert 8. november 2013
Forskningsleder