
Hvordan takler du å bade i kaldt vann?
I 2024 omkom 95 personer i drukninger i Norge. – Altfor mange, sier SINTEF-forsker Øystein Wiggen. Og mange drukner veldig nær land eller båt, selv om de fleste kan svømme.
I 2024 omkom 95 personer i drukninger i Norge. – Altfor mange, sier SINTEF-forsker Øystein Wiggen. Og mange drukner veldig nær land eller båt, selv om de fleste kan svømme.
Dårlige avløpssystemer og mennesker som skyller ikke-nedbrytbare produkter ned i toalettet truer marine økosystemer.
Regjeringens ferske havbruksmelding er forbausende taus om målkonflikter i forvaltningen. Den drøfter heller ikke hvordan vi skal rive hindre for teknologifornyelsen meldingen legger opp til.
Gamle rør, tettere mellom husene og mer styrtregn. Det gjør at du må være forberedt på at badevannet blir dårligere – særlig i byer og tettsteder.
I sjøen kan det bruke over fem kilometer på å stoppe. Kanskje ikke så rart: Skipet er nemlig 62 meter bredt og vil stikke 21 meter under vannoverflaten.
En omfattende analyse av de mest alvorlige ulykkene – og konkrete tiltak som kan forebygge dem, kan bidra til å redusere antall dødsfall og alvorlige ulykker i norsk fiskeflåte.
Norge har alt å vinne på å gå i takt med EU, som vil pålegge olje- og gassprodusentene å investere i lagringsplass for CO2.
Ved ta i bruk avansert materialvitenskap og innsikt i superledende materialer vil et nytt SINTEF-prosjekt utvikle nye sensorer som vil gjøre kvanteteknologi mer tilgjengelig.
Rapporten «Digitalisering i Prosessindustrien 2025» gir klare anbefalinger og råd for hvordan norsk prosessindustri kan realisere potensialet ved digitalisering.
Nye løsninger for finansiering av bolig kan gjøre veien til boligmarkedet kortere – men ikke for alle.
Ti millioner CO₂-varmepumper til varmtvann solgt – miljøseier med norske røtter
Biokull har stort potensial til å bidra til å redusere utslipp fra industri og nå klimamålene våre. Ved å ta en ledende rolle i organiseringen av Biochar Summit 2025 i Brussel, sikter Kathrin på å bidra til at dette potensialet realiseres.
Den 17. juni fikk to representanter fra det brasilianske oljeselskapet Petrobras en omvisning rundt SINTEFs laboratorium for makroskala mekanisk testing.
Forskere utvikler nå fotoniske integrerte kretser med lyspartikler fremfor elektroner. Det gir rask og energieffektiv databehandling og overvåkning, og kan forandre medisinsk diagnostikk og miljøovervåking.
Gjenbruk av materialer kan redusere avfall og klimautslipp fra bygg og anlegg. Nå øker interessen i bransjen, og SINTEF utvikler verktøy for å vurdere kvaliteten på brukte materialer.
Mange bygg oppføres med konstruksjoner av ulike treprodukter, som massivtre og limtre. Nå er brannytelsen til disse byggematerialene undersøkt i en stor studie fra FRIC Fire Research and Innovation Centre.
Fra 17.-19. juni 2025 samlet nesten 500 eksperter fra 31 land seg i Trondheim for den 13. utgaven av Trondheim karbonfangst, -transport og -lagringskonferansen (TCCS-13). Konferansen var samtidig som lanseringen av Langskip, Norges første fullskala...
Tilgang til sanntidsdata er avgjørende for å få bygninger som er både energieffektive, smarte og fleksible.