Slik får du tak som kan håndtere overvann
Et urbant fordrøyende tak kan både være et attraktivt uteareal og et instrument for å håndtere overvannet. Men riktig prosjektering er avgjørende.
Et urbant fordrøyende tak kan både være et attraktivt uteareal og et instrument for å håndtere overvannet. Men riktig prosjektering er avgjørende.
Bygg- og anleggsnæringen kan kutte store utslipp ved å holde produkter og ressurser i omløp. Da trenger vi insentiver og rammer som legger til rette for at forskningsresultater raskt kan omsettes i skalerbare, sirkulære løsninger.
SINTEF Ocean og Global Centre for Maritime Decarbonization (GCMD) har signert avtaler om felles innsats for å gjøre maritim sektor grønnere. Partnerskapet vil få fart på maritim avkarbonisering.
Forbehandling inngår som en arbeidsoperasjon for mange av reparasjonsmetodene som benyttes ved rehabilitering av betongkonstruksjoner. Ofte er det nødvendig å kombinere flere forbehandlingsmetoder for å oppnå ønsket resultat.
Datainnsamling har nå startet ved to norske elver for å finne ut hvordan man kan forbedre både kraftproduksjon og miljøforhold.
Digitale teknologier gir industrien mange muligheter, men hvordan lykkes med dette i praksis? I den nye boka «Digitalization and Sustainable Manufacturing – Twin Transition in Norway» belyser forskere hvorfor og hvordan.
– Den som har lært mest når han dør, vinner, sa oljefondssjef Nicolai Tangen fra scenen i samtale med Alexandra Bech Gjørv, under liveinnspilling av Smart forklart på årets Digital fremtid.
Utnevnelsen anerkjenner hennes betydelige bidrag innen høytemperatur elektrokjemiske konverteringsteknologier for bærekraftig kjemikalie- og kraftproduksjon, forskningstemaene hun nå er utnevnt til sjefforsker for i SINTEF, et av Europas største...
Et nytt samarbeidsprosjekt skal se på løsninger for CO2-transport og -lagring for å få fortgang på CCUS-satsning i nord. Nå har prosjektet fått bevilget offentlig støtte.
Mona Mølnvik, forskningssjef i SINTEF, mottok Green Award under GHGT-konferansen i Canada.
Hvordan kan vi øke forståelsen og engasjementet for miljøvennlig arkitektur? Mye tyder på at visualisering ved hjelp av AR kan hjelpe oss.
Klimaregnskap for bygg er et effektivt verktøy for å nå klimamålene. Nå må kravene følges opp med politikk.
Lenge har det vært en gåte: Tonnevis av ferromangan – et viktig tilsetningsstoff i stål – blir daglig «innelåst» i slagg på sin vei ut av smelteovnene. Nå er vi i ferd med å løse problemet.
Et nytt verktøy for vurdering av naturbaserte løsninger vil gjøre kommunene i stand til å ta bedre beslutninger når det gjelder klimatilpasning.
Budskapet kommer fra Atle Harby, seniorforsker i SINTEF. Han er med i ekspertutvalget som skal se på de samfunnsøkonomiske konsekvensene av klimaendringene.
For at de skattene som ligger i våre bygg fortsatt kan brukes trygt videre i sitt neste liv, bidrar SINTEF med sin ekspertise inn i Digital plattform for ombruk av byggematerialer.
Han er blitt kalt karbonfangstens far og har fortsatt tro på at menneskeheten vil klare å komme seg ut av rotet rundt global oppvarming.
Skal vi utnytte mulighetene, styrke vår konkurransekraft internasjonalt og være posisjonert for bioteknologiens «ChatGPT moment», trenger vi en ambisiøs politikk for den fremvoksende teknologi-drevne bioøkonomien.