
SINTEF på Ungdommens forskernatt 2023
Hvordan ser innsiden av en hydrogenbils motor ut? Og hvordan kan CO₂ fanges og lagres for å redusere våre utslipp? Dette fikk deltakere i årets Ungdommens forskernatt svar på fra SINTEF-forskere.
Hvordan ser innsiden av en hydrogenbils motor ut? Og hvordan kan CO₂ fanges og lagres for å redusere våre utslipp? Dette fikk deltakere i årets Ungdommens forskernatt svar på fra SINTEF-forskere.
Alle trenger å puste – også celler i in vitro mikrofysiologiske systemer. Nå har vi gjort lovende funn med et materiale som forbedrer kvaliteten på eksperimentene.
SINTEF bidrar med innspill til effektive virkemidler for å fremskynde innfasing av null- og lavutslippsfly i norsk luftfart.
Det viser årets Young Professional Attraction Index fra Academic Work. Med årets tredjeplass, slått kun av Google og Mirosoft, er SINTEF på pallen for andre år på rad.
En ordning for energisamfunn kan også bidra til flere fordeler for nettkundene enn en ren delingsordning for solenergi.
SINTEF signerte i sommer en samarbeidsavtale med en indisk partner innen avfallshåndtering og ombruk av bygningsmaterialer. Målet er å lære av hverandre.
Historien om et ekspansivt forsknings- og innovasjonsmiljø inneholder Nils Arne Eggens godfot-teori: La talenter utvikle seg i det de er best på og å spille hverandre gode.
Forskere jakter på det perfekte læringsmiljø. Kanskje må klasserommet vike for andre løsninger.
AEGIS-prosjektet vant prisen for 'Market Uptake' under EU-kommisjonens konferanse om europeisk sjøtransport, Waterborne days, som nettopp ble arrangert i Brussel.
Roy Eivind Antonsen (53) er ansatt som forskningssjef i SINTEF Narvik. Han kommer til SINTEF etter å ha ledet operativt bruvedlikehold og FOU-arbeid knyttet til rehabilitering av betong- og stålbruer i Statens Vegvesen.
Kunnskap, kompetanse og næringsutvikling var viktige stikkord da temaet selvforsyning av kritiske råmaterialer ble diskutert på Arendalsuka 2023.
I framtida vil vi få lokale energisamfunn med boliger og næringsaktører som kjøper og selger strøm seg imellom. Da må vi finne ut hvordan strømprisen bør fastsettes.
Global uro, krig og en AI-revolusjon har gitt oss nye spilleregler. Behovet for forskning på fremtidens teknologi har aldri vært større.
Solcelleanlegg på tak og fasader gir økt brannfare. Men små endringer i konstruksjonen viser seg å kunne utgjøre en stor forskjell, viser forskning.
Det er et enormt potensial for energisparing i bygningsmassen, viser forskning. Bygninger kan spille en sentral rolle i arbeidet med å nå de nasjonale klimamålene.