Til hovedinnhold
Norsk English

Trond Runar Hagen ansatt som ny konserndirektør og leder for SINTEF Digital

Trond Runar Hagen (47) skal lede SINTEF Digital som blant annet rommer et av Norges fremste forskningsmiljøer innen kunstig intelligens. Foto: Mari Aftret Mørtvedt / SINTEF
Trond Runar Hagen (47) trer inn i stillingen som konserndirektør og leder for SINTEF Digital.

Med rundt 470 ansatte er SINTEF Digital et institutt av betydelig størrelse, men den ferske instituttlederen vet hvem han kommer til. Han har hatt Forskningsveien 1 i Oslo som sin arbeidsplass siden 2001, riktignok i ulike roller.

– Vi er veldig glade for at Trond Runar har takket ja til denne rollen. Den lange fartstiden gjør ham også godt kvalifisert til å lede Digital i en tid der tung ekspertise innen blant annet kunstig intelligens, sensorer og mikrobrikker og cybersikkerhet blir enda mer ettertraktet, sier konsernsjef Alexandra Bech Gjørv. 

Den beste kandidaten

På få år har verden blitt preget av store endringer, og det setter nye krav til et forskningsinstitutt som SINTEF. Det teknologiske taktskiftet fordrer at vi til enhver tid besitter riktig kunnskap og kompetanse. Trond Runar Hagen har blant annet ledet et av Norges fremste forskningsmiljøer på KI, noe Bech Gjørv trekker frem som en svært viktig ekspertise.   

–Jeg er veldig trygg på at SINTEF har inngått avtale med den beste kandidaten ut fra behovene slik jeg vurderer dem for SINTEF Digital fremover, sier Bech Gjørv og legger til at hun gleder seg til å fortsette samarbeidet med Hagen, om å videreutvikle både instituttet og visjonen om «Ett SINTEF», og ønsker ham lykke til i den nye stillingen.

Fra «Matte og Kyb»

For mange i SINTEF er Trond Runar Hagen et kjent ansikt. Han startet sin karriere i SINTEF som forsker i forskningsgruppen Geometri for 23 år siden, mens han de siste 11 årene har sittet i ledergruppen ved instituttet i egenskap av å være forskningssjef for avdelingen Matematikk og kybernetikk.  

– Jeg synes dette har vært en veldig spennende periode med mye nytt å sette seg inn i og nye folk å bli kjent med. Samtidig er det veldig fint at jeg kan bygge på mine mange års erfaring i SINTEF, sier Hagen.

– Digitaliseringen av samfunnet skjer i et høyt tempo, og vi i SINTEF sitter med kompetanse i verdensklasse. Jeg ser frem til å ta fatt på instituttets strategiprosess som skal ha søkelys på vår rolle i en verden med raske endringer, sier Hagen.

Som konstituert leder for instituttet har han allerede fått tre måneders erfaring i rollen, og innrømmer at han er veldig glad for at valget til slutt falt på ham.  

– Vi skal bygge et sterkt institutt som også i fremtiden skal være en ettertraktet samarbeidspartner, sier den påtroppende konserndirektøren som vil takke sin forgjenger Morten Dalsmo for å ha satt sammen et godt lederteam som Hagen får gleden av å lede i tiden fremover.

Kontaktperson