Til hovedinnhold
Norsk English

Erfaren leder overtar som forskningssjef for mobilitet i SINTEF

Terje Reitaas
Terje Reitaas har som mål å gjøre SINTEF til en foretrukket partner både i nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter. Foto: Privat
Terje Reitaas er ansatt som ny forskningssjef i avdeling Mobilitet i SINTEF Community. Han kommer fra stillingen som forskningsleder i samme avdeling.

Reitaas vil lede en avdeling som utvikler bærekraftige løsninger for transport, mobilitet og infrastruktur. Avdelingen har spesialkompetanse innen bærekraftig mobilitet, automatisering og digitalisering, grønn omstilling samt fysisk og digital infrastruktur. Reitaas tiltrer stillingen 1. september.

– Vi synes det er flott med karriereutvikling i egen bedrift og er derfor stolte over å kunne utnevne Terje Reitaas til ny forskningssjef. Terje har en spennende bakgrunn både som forsker og forskningsleder i avdelingen, fra tidligere jobber i Statens Vegvesen og som styremedlem i ITS Norway, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i SINTEF.

Ambisjoner om vekst

Reitaas er utdannet bachelor i IKT og Master of Management fra NTNU. Han har erfaring fra forretningsutvikling og som forskningsleder i SINTEF siden 2015, fra Statens Vegvesen som prosjektleder og utviklingsleder innen IT og ITS på nasjonalt nivå.  

– Mobilitet er noe som angår absolutt alle i samfunnet. SINTEFs forskere er dyktige og motiverte, og det er utrolig interessant å få være med på å påvirke hvordan mobiliteten i samfunnet utvikler seg framover, sier Terje Reitaas.

Den siste tiden har avdelingen skaffet flere forskningsprosjekter med støtte i forskningsprogrammet Horizon Europe.

– Målet er å gjøre SINTEF til en foretrukket partner både i nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter, og gjennom det få til en sunn vekst på området, sier den nye forskningssjefen.

Bygg, anlegg og mobilitet er bærebjelker i samfunnet vårt, og spiller en vesentlig rolle i å løse samfunnets behov og bidra til et grønt skifte. Framtidens transportsystemer skal bygges og drives med lavere utslipp, og vi skal ta i bruk ny teknologi for økt trafikksikkerhet og et mer effektivt transportsystem.

I tillegg vil digitalisering av samfunnet og transportsektoren gi nye muligheter og utfordringer som forskning må bidra til å løse.

– Strategiske valg og retning for fagområdene Terje får ansvar for vil få betydning ikke bare for SINTEF, men også for samfunnet på lang sikt, understreker Blakstad, som gleder seg til å få Terje med i ledelsen av instituttet.

Kamp om hodene

Den nye forskningssjefen er opptatt av å bygge gode lag og rekruttere langsiktig.

– Det er mange som vil ha de skarpeste hodene der ute og det er tøff konkurranse når vi skal vokse gjennom ansettelser, men gjennom synlige forskere og resultater har jeg godt håp om å kunne rekruttere riktig også i tiden framover. Det nasjonale virkemiddelapparatet har få utlysinger på området mobilitet, men det håper vi å kunne endre gjennom påvirkning og involvering i forskningspolitikken framover, sier han.

Kontaktperson