Til hovedinnhold
Norsk English

Solceller, radon og renovering på Norsk bygningsfysikkdag

Norsk bygningsfysikkdag arrangeres i år for 18. gang. Solceller blir ett av temaene. Foto: SINTEF
På Norsk bygningsfysikkdag 24. november får du blant annet høre om energirelaterte temaer som bygningsintegrerte solceller, renovering av bygg og ny bransjeveileder om termisk inneklima.

Det vil også bli presentert bygningsfysiske problemstillinger og løsninger knyttet til fasader, tak og golv, eksempelvis flate luftede tretak, kryperom, radonsikkerhet og bruk av teip til tetting.

En av postene på programmet er revidert anvisning i Byggforskserien om sikring mot radon ved nybygging. Her vil seniorrådgiver Kristin Elvebakk fra SINTEF fortelle om bakgrunnen for revisjonen, nye anbefalinger for plassering av radonmembran og nye anbefalinger for trykkreduserende tiltak.

Under overskriften «Økern portal – et prosjekt med mye bygningsfysikk» skal Pål Kjetil Eian fra Norconsult snakke om utfordrende bygningsfysikk knyttet til tak, fasader og torgdekker. John Lewis fra Vedal Entreprenør skal belyse entreprenør- og detaljprosjekteringsperspektivet.

– Årets program er en fin miks av ferske forskningsresultater, praktiske løsninger og presentasjon av nye byggetekniske anbefalinger. Innholdet bør kunne falle i smak hos et bredt spekter av folk som er interessert i bygningsfysikk, sier seniorforsker Stig Geving i SINTEF.

En arena for kunnskapsdeling

Norsk bygningsfysikkdag har etablert seg som en arena for å dele kunnskap om bygningsfysiske utfordringer og løsninger som er nyttige for byggenæringen.

Målgruppen for dagen er alle som er interessert i hvordan vi kan skape bedre bygninger, blant annet med hensyn til klimatilpasning, energibruk og avverging av fuktproblemer. Praktikere er spesielt velkomne.

– Dette er en fin arena for å møte folk fra bransjen og diskutere prosjekter og faglige problemstillinger, sier Geving.

Mulighet for å delta digitalt

Arrangementet vil være både fysisk og digitalt. De som skal delta digitalt vil få tilsendt en lenke til arrangementet i forkant.

Sted: Meet Ullevaal, Oslo
Tid: 24. november 2022, kl. 09:00-14:40
Påmeldingsfrist: 18. november 2022

Se hele programmet og meld deg på her

 

Kontaktpersoner