Til hovedinnhold
Norsk English

Regjeringen vil ikke utsette Ocean Space Centre likevel

Regjeringen har funnet en løsning som gjør at de trekker forslaget i revidert nasjonalbudsjett om å utsette Ocean Space Centre. Det offentliggjorde fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran på en pressekonferanse på Tyholt i Trondheim mandag.

– Jeg er veldig lettet over beskjeden fra regjeringen om å videreføre realiseringen av Ocean Space Centre, sier konsernsjef i SINTEF Alexandra Bech Gjørv.
– Norge har internasjonalt ledende bedrifter langs hele kysten vår. Det er uhyre viktig for det grønne skiftet at norske havnæringer har tilgang på topp et fantastisk fagmiljøer og en forskningsinfrastruktur i verdensklasse for å få testet oppdrettsmerder, havvindprosjekter, flytende solenergi, skipsmodeller, og mye mer, sier Bech Gjørv.

Opprinnelig var det avsatt 500 millioner kroner til oppstart i år. I revidert nasjonalbudsjett ble disse midlene foreslått kuttet. Det opprinnelige beløpet er nå justert til 230 millioner, som vil være nok til å opprettholde aktiviteten. Det gjør det mulig å realisere Ocean Space Centre som planlagt med byggestart i høst.

– Vi er glade for at regjeringen ønsker å få i gang Ocean Space Centre som planlagt. Prosjektet er viktig for Norge som havnasjon og industrinasjon, sier NTNU-rektor Anne Borg.

Administrerende direktør i SINTEF Ocean, Vegar Johansen er også lettet: – Dette betyr at næringslivet kan opprettholde sine planlagte prosjekter for grønn omstilling på både lang sikt og underveis i byggeperioden nårmens ulike laboratorier ferdigstilles, sier han. 

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran har nå sendt et brev til finanskomiteen hvor han ber om 230 millioner kroner til prosjektet i år. Revidert nasjonalbudsjett skal vedtas av Stortinget senest 17. juni. Først da får vi det endelige svaret på finansieringen.

Kontaktpersoner