Til hovedinnhold
Norsk English

Internasjonal konferanse viser fram det fremste og nyeste innen havvindforskning

Havvind vil være avgjørende for at Norge og Europa skal nå sine klimamål, og kan bli starten på et nytt norsk industrieventyr.

SINTEF, NTNU og EERA organiserer DeepWind-konferansen, der de viser fram det fremste og ferskeste av havvindforskning og -innovasjon.

Skyhøye strømpriser og et presserende behov for å finne løsningen på klimakrisen, har gjort havvind mer aktuelt enn noen gang.

— Havvind er et reelt alternativ for å dekke vårt fremtidige energibehov. Vi har et sterkt forskningsmiljø og en verdensledende leverandørindustri innen området med store leveranser til verdensmarkedet, sier sjefsforsker John Olav Tande fra SINTEF, som skal lede konferansen.

Årets konferanse blir åpnet av Olje- og energiminister, Marte Mjøs Persen, og kan by på en rekke nasjonale og internasjonale innledere som Hanne Wigum, leder for havvindteknologi hos Equinor; Yongqian Liu, professor ved North China Electric Power University´s Renewable Energy School, og Matthijs Soede, direktør for Europakommisjonens Clean Hydrogen Mission

DeepWind møtes eksperter og ledere innen politikk, teknologiutvikling og forskning knyttet til havvind. Temaene for årets konferanse er:

  • Nye turbiner- og generatorteknologi
  • Nettilkobling, systemintegrasjon og energilager
  • Metrologi til havs
  • Drift og vedlikehold
  • Installasjon, understell og materialer
  • Optimalisering av vindparker
  • Styring av vindparker
  • Eksperimentell testing og validering
  • Bærekraftig energiutvikling

Konferansen har siden 2004 vært avholdt i Trondheim, men vil for andre år på rad bli arrangert digitalt på grunn av den pågående pandemisituasjonen. Dette gir interesserte fra hele verden en unik mulighet til å delta og oppdatere seg på det siste innen havvindforskning.

EERA DeepWind arrangeres 19. – 21. januar og retter seg primært mot forskere og fagfolk, men er åpen for alle som ønsker å delta.


Konferansen organiseres av European Energy Research Alliance (EERA), SINTEF, samt Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).


 

Prosjektinformasjon

Prosjektnavn:

FME NorthWind

Prosjektvarighet:

01.01.2021 - 31.12.2029

Kontaktperson:

Konstanze Kölle

Utforsk fagområdene