Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF-ledet arbeid setter nye ambisiøse europeiske mål for batteriforskningen

Brussel/Trondheim 8. desember 2020: Den europeiske teknologi- og innovasjonsplattformen for batterier (Batteries Europe, ETIP) har nylig publisert sin strategiske forskningsagenda. Dokumentet setter prioriteringene for EUs batteriforskning de neste årene, med støtte fra alle relevante interessenter, inkludert europeiske, nasjonale og regionale FoU-finansieringsbyråer.

- Den strategiske forskningsagendaen peker på de viktigste forskningstemaene som må tas opp for å støtte hele verdikjeden for batterier, som å forbedre konkurransekraft, bærekraft, sikkerhet og pålitelighet, sier Edel Sheridan, fra SINTEF. Hun ledet arbeidet med agendaen i hennes rolle som teknisk leder for Batteries Europe ETIP.

• Les Batteries Europe Strategic Research Agenda

Et verktøy for beslutninger og prioriteringer

Den strategiske forskningsagendaen er et prioriteringsverktøy som skal brukes av forskningsleverandører, beslutningstakere, lærere, industrielle interessenter og forskningsfinansierende myndigheter.

- I tillegg inneholder dokumentet ambisiøse, men realistiske forskningsmål, mener Sheridan.

- Å jobbe med koordinering av den strategiske forskningsagendaen, har gitt et rikt innblikk i utfordringene og mulighetene som interessentene har, på tvers av batteriindustrien i Europa. Forskning og innovasjon vil spille en viktig rolle i suksessen til batteribransjen i Europa, sier hun.

Om Batteries Europe

Batteries Europe, ETIP koordinerer innsatsen fra forskningssentre og industri for å gjøre Europa til en konkurransedyktig, bærekraftig og selvforsynt aktør i den globale batteriscenen.

Les mer om Batteries Europe.

Kontaktperson