Til hovedinnhold
Norsk English

Statsministeren på besøk

På fredag tok Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i SINTEF, og Svein Terje Strandlie, administrerende direktør i SINTEF Raufoss Manufacturing, imot statsministeren på Raufoss. Foto: SINTEF Raufoss Manufacturing
Fra venstre: Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i SINTEF, statsminister Erna Solberg, og Svein Terje Strandlie, administrerende direktør i SINTEF Raufoss Manufacturing (SRM). Foto: SRM
På fredag tok Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i SINTEF, og Svein Terje Strandlie, administrerende direktør i SINTEF Raufoss Manufacturing, imot statsministeren på Raufoss. Hun startet valgkampen med løfte om å sette av 1 milliard kr de neste fire årene til teknologiutvikling.

Erna Solberg startet sin valgkampturne med å love en ytterligere opptrapping av de offentlige bevilgningene til forskning med 0,25 prosentpoeng av BNP (fra 1 til 1,25 prosent). – Vi skal spesielt satse på muliggjørende teknologier, som IKT, nanoteknologi, bioteknologi og avansert produksjon, sier statsministeren.

Regjeringen har innfridd målet om å bruke 1 prosent av bruttonasjonalproduktet til forskning og utvikling, men næringslivet er et stykke unna å innfri sin andel på 2 prosent for å nå målet om 3 prosent av BNP til forskning.

– For å få til det må næringslivet i større grad stimuleres til å bidra enda sterkere enn i dag. I Norge er likevel mye av pengene samlet på statens hender, og da må også staten gjøre mer. I en omstillingsfase må vi derfor øke FoU-midler over statsbudsjettet, sier Solberg.