Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF IKT har skiftet navn til SINTEF Digital

SINTEF IKT skiftet navn til SINTEF Digital fra og med 1. januar 2017
SINTEF IKT skiftet navn til SINTEF Digital fra og med 1. januar 2017
SINTEF IKT skiftet navn til SINTEF Digital fra og med 1. januar 2017. Navnebyttet signaliserer at SINTEF ønsker å spille en sterkere rolle innenfor digitalisering av samfunnet i tida som kommer.

- SINTEF er ledende innenfor digitale teknologier og vi har evnen til å kombinere denne kunnskapen med vår lange erfaring innen blant annet fiskeri og havbruk, olje og gass, fornybar energi og helse, sier konserndirektør i SINTEF Digital, Morten Dalsmo.

Viktig for omstillingen av Norge

SINTEF har over lengre tid brukt Big Data, IOT (Internet of Things) og kunstig intelligens til å lage nye og innovative løsninger for norsk industri og offentlige myndigheter. Og mye mer blir det i tiden som kommer. 

- I fiskeri- og havbruksnæringen har vi jobbet med digitalisering over mange år. Vi begynte med innhenting av operasjonelle data for å redusere drivstofforbruket på fiskefartøy. Datamaterialet ble også brukt til design av fartøy, for å gjøre fartøyene mer energieffektiv, sier forskningssjef i SINTEF Ocean, Hanne Digre.

Digre forteller at forskerne også har brukt Big Data for å innhente hydroakustiske data slik at man effektivt kan finne og kartlegge fiskebestandene.

Sjefen for SINTEF Digital ser fram til det nye året og de store utfordringene innen digitalisering både på forskningsnivå og i samfunnet generelt.

- Jeg ser veldig frem til å løfte den digitale satsningen i SINTEF og virkelig ta en ledende rolle innfor digitalisering. Dette kommer til å bli viktig for SINTEF og for Norge fremover, sier Morten Dalsmo.

 

Kontaktperson