Til hovedinnhold
Norsk English

Ny forskningsleder på avdeling Produksjonsteknologi

Avdeling Produksjonsteknologi driver internasjonal anerkjent forskning innenfor vareproduksjon. Foto: SRM
Lars Erik Wetterwald blir forskningsleder for faggruppen Robotikk, produksjonssystem og -styring i avdeling Produksjonsteknologi fra og med 01. juni 2017.

Lars Erik har vært ansatt i SINTEF Raufoss Manufacturing AS siden 2011, og tidligere i en 6-års periode i SINTEF Teknologi og samfunn. Han er utdannet som sivilingeniør innen fagområdene produksjonsteknologi og automatisering fra NTNU, Institutt for produksjons- og kvalitetsteknikk i 1998. Etter sin første periode i SINTEF, var han rådgiver og partner i et skandinavisk konsulentfirma i 8 år, før han vendte tilbake til SINTEF Raufoss Manufacturing høsten 2011. Han har i dag en stilling som Spesialrådgiver innen samme avdeling og fagområde i SINTEF Raufoss Manufacturing.

Faggruppen består i dag av 12 dyktige forskere og rådgivere som representerer et bredt fag- og forskningsfelt. Gruppen bidrar hovedsakelig med forskning og rådgivning for vareproduserende industri innenfor fagfeltene robotikk, automatisering, produksjonsstyring, industrialisering og fabrikkutvikling.

Dette er et ledd i å øke ledelseskapasiteten i avdelingen og selskapet gjennom nær og daglig ledelse og koordinering på tvers av prosjekter og avdelingens to lokasjoner (Trondheim og Raufoss), i en tid hvor avdelingens kompetanse og erfaring er sterkt etterspurt.