Til hovedinnhold
Norsk English

Klippet snora for nytt forskningssenter i Gjøvik

Forskningssenteret skal koordinere og styrke grunnforskning innen vareproduksjon. Senteret skal ledes fra NTNU i Gjøvik, og innebærer et tett samarbeid med SINTEF, nasjonale bedrifter og industri. Foto: Kenneth Kalsnes
Snorknippere: Viserektor Torbjørn Skogsrød og Jørn Wroldsen. Foto: Kenneth Kalsnes
Nasjonalt senter for forskning på vareproduksjon ble nylig offisielt åpnet ved NTNU i Gjøvik. Dette er startskuddet på et tettere nasjonalt samarbeid mellom forskningsmiljøer og industri på feltet i Norge, opplyser NTNU.

Det tverrfaglige senteret skal koordinere og styrke grunnforskning innen vareproduksjon. Senteret skal ledes fra NTNU i Gjøvik, og innebærer et tett samarbeid med SINTEF, nasjonale bedrifter og industri, samt relevante fagmiljøer fra andre høgskoler og universiteter i Norge.

Svein Terje Strandlie, administrerende direktør i SINTEF Raufoss Manufacturing, var tilstede da forskningssenteret ble åpnet. – Senteret blir en av grunnsteinene for Industri-Norges framtid, sa Strandlie.

– Kompetanse er grunnbjelken for å kunne ta markedsandeler innen vareproduksjon i internasjonalt, og senteråpningen her i dag skal skape ringer i vannet for den industrien vi skal skape i framtida. Sammen med NTNU vil vi være en del av innovasjonsmotoren for Industri-Norge, fortsatte han.