Til hovedinnhold
Norsk English

Ikke raskere, men smartere

SINTEF Raufoss Manufacturing bistår Gudbrandsdalens Uldvarefabrik med rådgivning innen Lean.
– Hele organisasjonen er involvert i forbedringsarbeidet, ikke bare ledelsen og tillitsvalgte. Det er et suksesskriterium, sier hovedtillitsvalgt Geir Jakob Løkken (t.v.). Foto: Ellen Johanne Jarli
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik har som mål å være i verdenstoppen, og setter samarbeid og Lean-prinsipper i fokus. – Vi kan ikke jobbe fortere enn vi gjør, men vi kan jobbe smartere, sier hovedtillitsvalgt Geir jacob Løkken. SINTEF Raufoss Manufacturing bistår bedriften med rådgivning innen Lean.

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik er etablert på Lillehammer og er Norges største tekstilinnovatør, som designer, utvikler og produserer ullbaserte kvalitetsstoffer til møbelindustri, transportsektor og bunadsmarkedet. I 2016 gikk bedriften med i HF-prosjektet Proff 2017. Deltakelsen i Proff 2017 skal bidra til å skape økt konkurransekraft og lønnsomhet gjennom et helhetlig system basert på Lean, innenfor blant annet HMS, kvalitet, vedlikehold og effektiv produksjon.

Bjørn Bergan, seniorrådgiver i SINTEF Raufoss Manufacturing, har jobbet med Gudbrandsdalens Uldvarefabrik gjennom prosjektet. – Proff 2017 handler om å finne gode arbeidsprosesser slik at produksjonen kan utføres på en enklere og bedre måte for kunden. Stikkordet er samarbeid: Gjennom å involvere ansatte er det lettere å se hvor skoen trykker, slik at vi kan rette ut arbeidsprosessene, sier Bergan.