Til hovedinnhold
Norsk English

Se videoblogg med konsernsjefen

Alexandra Bech Gjørv holdt et innlegg og møtte mange viktige kunder under ONS denne uka. Her kan du lese og oppleve hvordan det gikk under en av verdens mest betydningsfulle olje-, gass- og energikonferanser.

- Hvilke forventninger har du før det braker løs på ONS?
- Først og fremst skal vi møte mange viktige samarbeidspartnere og kunder. Det er også veldig viktig for meg å gå litt rundt og se både på hva som etterspørres og skjer i samfunnet, og hvilke muligheter som åpner seg. Det gjelder å være nysgjerrig i dette gamet, sier konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv.

Bildet viser Alexandra Bech Gjørv på Centre Court


En av kundene SINTEF hadde møte med under ONS var olje- og gass-selskapet Eni.
- Vi kommer garantert til å ha et videre samarbeid med SINTEF på flere områder. Men det viktigste for oss er først og fremst kvalitet på prosjekter, og ikke nødvendigvis hvem som utfører det, sier Nora Hveding Bergseth i Eni.

- Viktig å redusere kostnader

Interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass møtte også SINTEF under ONS med administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i spissen.

Bildet viser et kundemøte under ONS


- Vi ser at selskapene tar tunge tak for å redusere kostnader. Men samtidig er vi avhengig av som næring og som nasjon at vi går igjennom litt bredere problemstillinger i forhold til hvordan næringen skal kunne utvikles videre. Dette for å kunne være mer effektiv, redusere kostnader, samt å se på hva som er de nye teknologiske mulighetene. Og da er et samarbeid med SINTEF en viktig del av dette arbeidet, sier Schjøtt-Pedersen.

Oppløftet konsernsjef

Alexandra Bech Gjørv var oppglødd etter en lang dag med mange kundemøter.
- Det har vært veldig gøy. Alle er ekstremt opptatt av de tøffe tidene som er i bransjen. Men jeg føler at den vitenskapelige tilnærmingen fra muliggjørende teknologier til konkrete løsninger, er noe alle synes er interessant. Vi har fått mange gode leads, for å si det på selgerspråket, sier hun.

Alexandra Bech Gjørv i debatt på Centre Court


- Så du er oppløftet?
- Ja, jeg er oppløftet. Det er ikke noe enkelt marked, men jeg synes vi har mye spennende å by på.
- Og nå skal du på Centre Court?
- Nå skal jeg snakke om det jeg alltid gjør: Hvordan teknologi endrer arbeidslivet, hvordan endrer verdikjeder og ikke minst måter å tenke på. Jeg synes det er veldig fascinerende med digitalisering, avanserte materialer og bioteknologi som er noe som berører alle bransjer og ikke minst olje og gass bransjen.
- Er du litt spent nå rett før du skal på scenen?
- Ja, selvfølgelig. Så er jeg ikke helt sikker på om jeg skal snakke norsk eller engelsk. Det må jeg finne ut av i en fei, smiler

Kontaktperson