Til hovedinnhold
Norsk English

Er du med på å skape fremtidens industri?

Atle Jensen i SINTEF Raufoss Manufacturing.
Fremtiden vil ikke bare handle om smarte gadgets som forteller at vi burde trene mer eller spise mindre. Den store forskjellen i samfunnet vil være at vi utvikler nye, mer effektive og bærekraftige metoder for industriell fremstilling av samfunnsnyttige produkter.

– Ofte blir det store forventninger når Industri 4.0, IoT eller Big Data omtales i aviser, TV og nettbaserte medier. Huset vil begynne å varme opp dagligstua fordi din Apple Watch har registrert at du er spesielt kald og uggen. Eller at du opplever at det står noe kaldt å drikke klart på verandaen, fordi din nye Volvo XC90 har sendt beskjed om at airconditionen står på 100 prosent på tur hjem, spør Atle Jensen fra SINTEF Raufoss Manufacturing.

Han mener vi vil oppleve at produktene blir smartere, og det vil sikkert bli solgt mer gadgets som forteller at vi burde trene mer og spise mindre, men den store forskjellen vil komme i industrien. Derfor vil han presentere et fremtidsbilde av industrien under 7sterkes Industriforum.

– Vi utvikler nye, mer effektive og bærekraftige metoder for industriell fremstilling av samfunnsnyttige produkter. I dette ligger et fortsatt behov for å kunne produsere gode produkter med kvalitet og pris i henhold til markedsforventninger. Det kan også bety at produksjonen til en viss grad vil være fordelt på forskjellige steder. I tillegg vil mange av produktene få økt funksjonalitet. Det vil være et globalt marked også for SMB-er godt inne på fastlandet i Norge.

Fremtidens utfordringer

– Vi er en del av fremtiden, enten vi vil eller ikke. Hvordan kan vi i vår industriklynge bli sterkere, flinkere og mer bærekraftige? Jeg tror svaret er at vi må jobbe sammen, vi må spørre hverandre, vi må utfordre hverandre og vi må dele. Jeg håper vi på årets Industriforum får frem hvor viktig dette er, sier styreleder Trond Hagerud i Industriforeningen 7sterke.