Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF-knoppskuddet RESMAN får nye eiere

Kjemiske sporstoffer innstøpt i små plaststaver sørger for bedre reservoar overvåkning av oljereservoar. Foto: RESMAN
Kjemiske sporstoffer innstøpt i små plaststaver sørger for bedre reservoar overvåkning av oljereservoar. Foto: RESMAN
Nordic Capital kjøper SINTEF-knoppskuddet RESMAN for mer enn 1 milliard kroner. – Salget er nok et bevis på at vi leverer teknologi i verdensklasse, sier Anders Lian i SINTEF Venture.

RESMAN, som har utviklet en unik metode for trådløs overvåkning av oljereservoar, ble stiftet i 2005 basert på teknologi utviklet av SINTEF og Institutt for energiteknikk (IFE). SINTEF Venture, IFE og Statoil Technology Invest eide selskapet fra oppstarten, og investeringsfondet Verdane Capital kom inn på eiersiden i 2006.

– Salget av RESMAN er nok et bevis på at SINTEF leverer teknologi i verdensklasse. Vi er veldig glad for å ha vært en del av prosessen med å forvandle en unik teknologi til et solid og suksessrikt selskap. Det viser at SINTEF svarer på sin samfunnsrolle med å etablere levedyktige bedrifter gjennom et godt kommersialiseringskonsept, sier Anders Lian, administrerende direktør i SINTEF Venture.

– Vi er takknemlige for å ha hatt Statoil Technology Invest og Verdane Capital som ressurssterke og kompetente partnere i utviklingen av selskapet, og vi ser frem til å følge RESMANS's videre vekst med Nordic Capital som ny eier, sier Lian.

Les pressemeldingen om salget av RESMAN til Nordic Capital

SINTEF har nylig solgt eierandelene i to andre knoppskudd, GasSecure og eDrilling Solutions.

Kontaktperson