Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF-knoppskudd solgt for 500 millioner

Den trådløse detektoren til GasSecure varsler hvis det er for stor konsentrasjon av eksplosjonsfarlige gasser på plattformer og andre olje- og gassinstallasjoner. Andre produkt på markedet må ha strømkabler, mens GasSecure sin teknologi er trådløs og dermed enklere og billigere.
Det børsnoterte selskapet Dräger fra Tyskland kjøper SINTEF-knoppskuddet GasSecure for 500 millioner kroner.

GasSecure ble stiftet i 2008 med utgangspunkt i teknologi fra SINTEF. Selskapet har utviklet verdens første trådløse detektor for brennbare gasser i olje- og gassindustrien, og på kundelisten står en rekke av verdens ledende oljeselskap. Produktene er i bruk fra Alaska i nord til Australia i sør.

Leverer teknologi i verdensklasse

– Å utvikle nye bedrifter er en viktig del av vårt samfunnsoppdrag. Salget av GasSecure viser at vi leverer på samfunnsoppdraget og at SINTEF leverer teknologi i verdensklasse, sier Anders Lian, administrerende direktør i SINVENT, som er SINTEFs kommersialiseringsselskap.

Lian er overbevist om at Dräger er den ideelle kjøperen og beste eieren GasSecure kunne få, i og med at det tyske selskapet er en stor industriell aktør med et verdensomspennende distribusjonsapparat og en sterk industriell merkevare. – Dräger har musklene som trengs for å ta GasSecure til nye høyder, mener Lian.

God avkastning

GasSecure har til nå vært eid av Viking Venture, Investinor, ProVenture Seed, SINTEF samt gründere og ansatte. De fire førstnevnte er nasjonale venturemiljøer som er basert i Trondheim, og totalt har disse investert 50 millioner kroner i selskapet.

Teknologien ble utviklet i SINTEF IKT, og instituttet har hatt et tett samarbeid med GasSecure siden oppstarten i 2008.

– Salget er en milepæl for oss og et resultat av fremdragende forskning og teknologiutvikling, en god kommersialiseringsmodell og ikke minst et sterkt investorteam. Vi ser fram til å fortsette det gode teknologisamarbeidet med GasSecure og de nye eierne, sier konserndirektør Aage Thunem i SINTEF IKT.

Les mer på GasSecure sine nettsider

Kontaktperson