Til hovedinnhold
Norsk English

Lover miljø-milliard

Foto: Ole Morten Melgård
Nikolai Astrup invitert seg selv til et besøk på SINTEFs Flerfaselaboratorium på Tiller i Trondheim. Her sammen med forskningssjef i Sintef Petroleumsforskning Jon Harald Kaspersen, Torhild Aabergsbotten og Yngve Brox.
En samlet opposisjon ønsker kullkraftverk med CO2-rensing på Svalbard. I tillegg vil partiene doble oljepengebruken på miljøteknologi.

11. juni skrev DN om Fatih Birol, sjeføkonom i Det internasjonale energibyrået (IEA), som er i ferd med å miste troen på at verden vil klare å nå målene for håndtering av CO2-utslipp med påfølgende temperaturøkninger.

Igår presenterte miljøpolitisk talsmann Nikolai Astrup Høyres svar på utfordringene fra Birol, på SINTEFs laboratorium på Tiller i Trondheim.

– Høyre vil nær doble avkastningen av miljøteknologifondet til fire prosent, noe som vil gjøre at vi har et milliardbeløp hvert år tilgjengelig for å utvikle ny miljøteknologi, sier Astrup til DN.

Regjeringen har bestemt at avkastningen skal være lik lang rente av norske statsobligasjoner, som ligger på rundt to prosent. Astrup mener det er naturlig at tallet settes til fire prosent, siden fondet sorterer under Statens Pensjonsfond Utland (Oljefondet).