Til hovedinnhold
Norsk English

Kombinatorisk kjemi

I mer enn 30 år har vi designet, konstruert og levert skreddersydd, helautomatisk, kombinatorisk forskningsinfrastruktur til mange av de største olje- og gass selskapene og nøkkelutviklere av petrokjemisk prosessteknologi.

To forskere i hvite frakker ved COMBI-anlegget
Foto: Werner Juvik

Våre "COMBI"-anlegg har vist seg å være avgjørende for å forstå og optimalisere ulike kjemiske prosesser, noe som gjør det mulig for brukere å utvikle og forstå de intrikate sammenhengene mellom føde, katalysator/sorbent, prosessforhold og den resulterende utbytte og selektivitet til en gitt kjemisk prosess.

Helautomatisert betyr helautomatisert. COMBI anleggene gir brukeren full kontroll over føde, prosessforhold og analyser. Analyse og metodeutvikling implementeres direkte i prosesskontrollprogramvaren, noe som i stor grad forenkler databehandling, lagring og opparbeiding.

Tenk deg hva du kan gjøre med pilotanleggets kvalitetsdata generert fra et mikroskala-anlegg som kjører 10 – 100+ reaktorer parallelt, alle utstyrt med uavhengig kontroll av føde, prosessforhold og analyser.

Detalj fra COMBI-anlegg
Foto: Werner Juvik

Gruppen driver også eget laboratorium for kombinatorisk syntese og funksjonalisering av materialer, samt testing av materialer for anvendelse innen katalyse og separasjon og optimalisering av prosessbetingelser.

Oppdragsforskning er en sentral del av det vi gjør. I tillegg til å levere verdifulle tjenester til industrien, lar oppdragsforskning oss bygge kompetanse, drifte og videreutvikle systemene våre. Vi har for tiden flere langsiktige forskningsprosjekter og leter stadig etter nye muligheter.

High Throughput Laboratoriet - Oslo

Detalj COMBI-anlegg
Foto: Werner Juvik