Til hovedinnhold
Norsk English

Håndbok for levendefangst og levendelagring av fisk – bedre kvalitet og velferd

Sammendrag

Fiske og fangst har en lang historie i Norge. Konservering av fisk har foregått med tørking, salting eller kombinasjoner av disse. For flere arter som torsk, sei, flyndre, sild, brisling og ål har også lagring levende i kortere eller lengre perioder vært viktig.

Denne håndboken handler hovedsakelig om levendelagring av snurrevadfanget torsk. Bruk av andre fangstredskap er inkludert. Det gis også informasjon om kortidslagring av hyse og flyndre.

Les publikasjonen

Kategori

Forskningsrapport

Språk

Norsk

Forfatter(e)

  • Sjúrður Joensen
  • Odd Børre Humborstad
  • Heidi Nilsen
  • Bjørn-Steinar Sæther
  • Anne-May Johansen
  • Wilhelm Andreas Solheim
  • Stein Harris Olsen
  • Ragnhild Aven Svalheim
  • Silje Kristoffersen
  • Torbjørn Inge Tobiassen
  • Gustav Martinsen
  • Margrethe Esaiassen
  • Michael Breen
  • Ólafur Arnar Ingólfsson
  • Guro Møen Tveit
  • Tom Ståle Nordtvedt
  • Nicklaes Damkjær Thomsen
  • Oddvar Dahl

Institusjon(er)

  • SINTEF Ocean / Fiskeri og ny biomarin industri
  • Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet
  • Havforskningsinstituttet
  • NOFIMA

År

2024

Forlag

Nofima

ISBN

9788282967990

Vis denne publikasjonen hos Nasjonalt Vitenarkiv