Til hovedinnhold
Norsk English

Ozon mot soppangrep på emballert gulrot og sorterte moreller

Sammendrag

Forringelse av gulrøtter på grunn av tuppråte medfører kvalitetstap og matsvinn. Også innen produksjon av moreller sliter man med flere soppsykdommer som kan gi store produksjonstap. I et nytt forprosjekt skal SINTEF og NORSØK se på om det er mulig å hindre disse sykdommene ved å behandle produktene med ozonert vann.

Kategori

Populærvitenskapelig artikkel

Oppdragsgiver

  • Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri / 68096

Språk

Norsk

Forfatter(e)

Institusjon(er)

  • Norsk senter for økologisk landbruk
  • SINTEF Ocean / Fiskeri og ny biomarin industri

År

2023

Publisert i

Gartneryrket

ISSN

0046-5437

Hefte nr.

3

Side(r)

10 - 11

Vis denne publikasjonen hos Cristin