Til hovedinnhold
Norsk English

Ozon mot soppangrep på emballert gulrot og sorterte moreller

Sammendrag

Tradisjonelle desinfeksjonsmetoder for ferske frukt og grønnsaker har sine begrensninger. Ozonbehandling er imidlertid et lovende alternativ for å forlenge holdbarheten og øke mattryggheten. Denne artikkelen utforsker bruk av ozon for å bekjempe mikroorganismer, forbedre ernæringsmessig kvalitet og opprettholde utseendet til gulrøtter og moreller. Vi ser også på regelverket for ozonbehandling i ulike regioner.

Kategori

Populærvitenskapelig artikkel

Språk

Norsk

Forfatter(e)

Institusjon(er)

  • SINTEF Ocean / Fiskeri og ny biomarin industri
  • Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
  • Norsk senter for økologisk landbruk

År

2023

Publisert i

NORSØK FAGINFO

Årgang

8

Hefte nr.

5

Vis denne publikasjonen hos Nasjonalt Vitenarkiv