Til hovedinnhold
Norsk English

A-BALANSE Metodeutvikling for evaluering av arealplanleggings- og utviklingsprosessen for havbrukslokaliteter i norske kystkommuner

Sammendrag

Metodeutvikling for vurdering av frimerkeplanlegging for havbruk i norske kystkommuner. Formålet med rapporten er å utvikle og teste en metodikk for kartlegging og evaluering av areal planer for sjøområdene i norske kommuner med fokus pa havbruksnæringens rammebetingelser. Målet er å avdekke utviklingen av A-områder siden plan- og bygningsloven trådte i kraft i 1986 (områder hvor akvakultur er tillatt). Vi gjør dette gjennom en medie-, kart- og dokumentanalyse, etterfulgt av delstrukturerte intervju.

I denne rapporten testet vi metodikken på planprosessen i Brønnøy kommune. I motsetning til en utvikling mot frimerkeplanlegging av A-områder var tendensen i Brønnøy kommune at de ønsket å gå mer mot større FFFNA områder i rulleringen av neste plan, i tillegg til at de A-områdene som ble planlagte skulle være betraktelig større for å gi mer fleksibilitet til næringen .
Les publikasjonen

Kategori

Rapport

Språk

Norsk

Forfatter(e)

Institusjon(er)

  • Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
  • SINTEF Ocean / Fiskeri og ny biomarin industri
  • Ukjent

År

2015

Forlag

SINTEF Fiskeri og havbruk

ISBN

978-82-14-06000-3

Vis denne publikasjonen hos Cristin