Til hovedinnhold
Norsk English

CO2FFER – Data and models to optimise maritime CO2 transport and offshore injection

CO2FFER jobber med nøkkelmodeller og eksperimentelle data for å støtte optimalisering og videreutvikling av CO2-skipstransport samt CO2-injisering fra skip. Innen 2030 trenger vi et system med storskala, fleksible og kostnadseffektive logistikkjeder for å muliggjøre innsamling, transport, injisering og sikker lagring av flere titalls millioner tonn CO2 per år.

Kontaktperson

CO2FFER vil støtte utviklingen av konsepter som trengs for å håndtere CO2 fra en rekke ulike kilder rundt Nordsjøen.

Innen 2030 må vi ha utviklet et logistikksystem som er storskala, fleksibelt, og kostnadseffektivt for å muliggjøre innsamling, transport, injisering og sikker lagring av millioner av tonn CO2 per år. Dette kan være en del av Langskip-prosjektet eller et eget initiativ.

Likevel er ikke storskala maritim CO2-transport og offshore CO2-avlastning og -injisering ikke blitt implementert ennå. Her er det flere kunnskapsmangler som må adresseres. CO2FFER vil se nærmere på de mest presserende kunnskapsmanglene ved å tilby nøkkelmodeller og eksperimentelle data for å støtte distribusjon og videreutvikling av sikre og kostnadseffektive konsepter for både CO2-transport med skip og offshore CO2-injisering.

Schematic of the maritime CO2 transport and offshore injection concept and the work package structure of CO2FFER
Schematic of the maritime CO2 transport and offshore injection concept and the work package structure of CO2FFER

Les mere på prosjektets engelske side.

Partnere:

Nøkkeltall

Prosjektvarighet

2023 - 2026

Utforsk fagområdene