Til hovedinnhold
Norsk English

RoadGuard

Prosjektet mål er å utvikle et målesystem for sanntidsmåling av dekk på kjøretøy

Kontaktperson

Foto: RoadGuard

I 2016 ble det registrert 25 699 dødsulykker i EU. Ti prosent av ulykkene er anslått å være forårsaket av feil eller utslitte dekk. I tillegg til tap av liv, fører dekkrelaterte problemer til en estimert årlig kostnad på 22 milliarder euro. Slitasje av dekk leder også til 28 prosent av all mikroplast i havet, og bidrar til smelting av isbreer og jordforurensning. Noe mikroplast blir også inntatt i kroppene og vevet til levende organismer.

I dette prosjektet utvikler SINTEF og Roadguard et målesystem som fungerer i veibanen og samler sanntidsdata på dekk. Arbeidet utføres med Statens vegvesen, og skal bidra til sikrere og mer miljøvennlig trafikk. En av hovedutfordringene er å designe et kompakt system som kan gi høykvalitetsdata og som kan operere under krevende forhold (med støv, vann, stor temperaturgradient, snøbrøyting osv.).

Nøkkeltall

Prosjektvarighet

2021 - 2022

Finansiering

RFF/Norges Forskningsråd

Samarbeidspartnere

RoadGuard

Prosjekttype

RFF

Vår ekspertise

Relevante prosjekter

Autonom vals

Autonom vals

Start:
Slutt:

Sintef er Fou-partner når AF-gruppen bygger E39 mellom Kristiansand og Mandal.

Exaigon

Exaigon

Start:
Slutt:

EXAION er et internasjonalt prosjekt som skal utvikle og bruke forklarbare metoder innen kunstig intelligens, for å tilfredsstille industriens krav til pålitelighet av maskinlæringssystemer.