Til hovedinnhold
Norsk English

Miljøvennlig komposittmateriale for bruk i produksjon

Den overordnede målsettingen med prosjektet er kunnskapsoverføring til AM Energy i Latvia, som produserer produkter i trekompositt. Et vellykket prosjekt vil føre til et nytt produkt – et to-lags terrassebord i kompositt.

Kontaktperson

Foto: Shutterstock

I prosjektet skal materialformuleringen for koekstruderte plast- og trekompositter velges ut og undersøkes. Tilvirkningsbedriften AM Energy skal produsere testmaterialer for to-lags terrassebord. Disse materialene vil bli utvalgt i samarbeid mellom AM Energy og SINTEF. Omfanget av mekaniske tester er valgt med utgangspunkt i typiske krav til produktenes egenskaper. SINTEF skal utføre den mekaniske karakteriseringen av et sett med ulike materialformuleringer for to-lags terrassebord dvs. koekstruderte plast- og trekompositter.

Prosjekt- og finansieringsinformasjon

Mottaker av støtten er EM Energy, et aksjeselskap i Latvia (Adresse: Celtnieku street 1F, Ķegums, Ogre County, Republikken Latvia; e-post: og kontakt: Irita Mežinska, styremedlem). SINTEF AS er prosjektpartner.

Prosjekttypen er EØS-midler for 2014-2021 innenfor programområdet "Næringsutvikling og innovasjon for mellomstore bedrifter". (Se EEA and Norway grants). Grant nr.: AK-IES/11. Totale prosjektkostnader er 514 000 €, hvor bevilget finansiering utgjør 282 000 €.

Støttet av EØS midler (EEA and Norway Grants). Sammen for et grønt, konkurransedyktig og inkluderende Europa.

 

Nøkkeltall

Prosjektvarighet

30.11.2021 - 01.12.2022