Til hovedinnhold
Norsk English

PILOTING

PILOTING har som mål å øke effektiviteten, sikkerheten og kvaliteten på inspeksjon og vedlikehold på infrastrukturer i tunneler, broer og raffinerier.

Europeiske infrastrukturer aldres og har behov for nøyaktig inspeksjon og vedlikehold. I PILOTING-prosjektet blir nye robotløsninger utforsket for å holde kostnader lave ved vedlikehold av infrastruktur.

PILOTING har altså som mål å øke effektiviteten, sikkerheten og kvaliteten på inspeksjon og vedlikehold. Den primære bruken vil være i infrastruktur som tunneler og broer, samt raffinerier.

De nåværende utfordringene innen inspeksjon og vedlikeholdsrobotikk vil bli overvunnet ved å utvikle en åpen og skalerbar inspeksjons- og vedlikeholds-plattform. Plattformen vil bruke avansert robotikk støttet av kunstig intelligens for inspeksjon og vedlikehold. I prosjektet er hele verdikjeden integrert for å demonstrere fordelene ved den tekniske løsningen som utvikles i PILOTING prosjektet.

SINTEF vil bidra spesielt i forskningen på persepsjon og navigering i for eksempel tunneler, hvor satellitter ikke kan brukes for posisjonering. Dette krever at andre sensorer blir brukt for navigasjon, og løsninger med tilstrekkelig nøyaktighet skal utvikles.

Nøkkeltall

Prosjektvarighet

2020 - 2023

Prosjektets nettside

https://piloting-project.eu/

Prosjekttype

EU H2020

Samarbeidspartnere

CATEC, Spania
University of Sevilla, Spania
Ferrovial, Spania
Robotnik, Spania
Chevron, Frankrike
ETH Zürich, Sveits
Waygate Technologies Robotics, Sveits
Applus, Nederland
Quasset, Nederland
Egnatia, Hellas
Inlecom, Hellas
Institute of Communication and Computer Systems (ICCS), Hellas
Honeywell, Tsjekkia