Til hovedinnhold
Norsk English

BATMOBILE - Modelleringsrammeverk for batterier

BATMOBILE er en flerskala modelleringsplattform utviklet for å støtte teoribasert design av nye batterier i både industri og forskning.

Kontaktperson

Tradisjonell batteriutvikling har fulgt prøve- og feile-metoden, og dette har gått sakte. Heldigvis har forskere i dag en rekke kraftige nye verktøy som kan revolusjonere batteriutviklingen og disse har ennå ikke nådd sitt fulle potensiale. Kraftige dataverktøy er nå rimelige, enkle å bruke og lett tilgjengelig i både industri og forskning. Dette har gjort det mulig for forskere å implementere modellbaserte designverktøy som for eksempel DFT, molekylær dynamikk (MDFT) og kontinuitetsmodeller for å generere et vell av data som forutsier atferden til nye materialer, elektroder og celleutforminger.  

BATMOBILE er en flerskala plattform for multifysisk modellering som simulerer cellenivået i Li-ion-batterier. For å komme seg videre fra den tradisjonelle "Newman-metoden" for kontinuum modellering, gir BATMOBILE forskerne verktøy til å opparbeide seg en bedre forståelse av mekanismene som styrer ytelsen og degraderingen av neste generasjons Li-ion batterier. både industri og forskning. 

Nøkkeltall

Prosjektvarighet

2020 - 2021