Til hovedinnhold
Norsk English

Intelli3D – Brukervennlig, smart og robust 3D-kamera

Ved å utnytte de siste forskningsresultatene innen kamerateknologi og maskinlæring, vil Zivid i samarbeid med SINTEF utvikle produkter og tjenester ideelt egnet for industrier preget av mindre struktur og raske omstillinger.

Kontaktperson

world's most accurate camera
ZIVID 3D, det mest nøyaktige sanntids 3D-kamera i verden

Formålet med Intelli3D er å ta frem en serie nye innovasjoner både på produkt og tjenestesiden som vil muliggjøre en automatiseringsrevolusjon for SMB-er og netthandelsmarkedet.

De mest sentrale FoU-utfordringene i prosjektet er innen utvikling av metodikk knyttet til bruk av maskinlæring og skybaserte tjenester for å utvikle nye enkle og robust 3D-kameraløsninger. Utgangspunktet for prosjektet er Zivid One, et 3D fargekamera som er spesielt egnet for robotikk og automatisering. Zivid AS leverer i dag verdens raskeste og mest presise kombinerte farge- og dybdekamera/3D-kamera. 

Til tross for en god mottagelse i markedet, er det er et betydelig uforløst potensiale i denne teknologien som Intelli3D vil muliggjøre. Intelli3D vil dermed kunne ta Zivid fra en spennende nykommer til en etablert og viktig markedsaktør. Potensialet for anvendelsen er et marked i betydelig vekst. Robotikk vokste som marked i 2016-2017 med 31 % i antall solgte roboter, hvorav 75 % fortsatt går til "tradisjonelle" industrier. Det ligger derfor et betydelig markedspotensial innenfor "nye" industrier, og Intelli3D vil gjøre det mulig for Zivid å ta betydelige markedsandeler innen et marked som forventes å vokse til over 400 M€ i løpet av 7 år.

SINTEF har lang og bred erfaring innen 3D-kameraer, og har ledet både nasjonale og internasjonale prosjekter knyttet til dette. Ved å tilby kompetanse innen både optikk, elektronikk, maskinsyn og kunstig intelligens bidrar SINTEF til å sikre Zivids verdensledende posisjon i markedet.

Nøkkeltall

Prosjektvarighet

2019 - 2022