Til hovedinnhold
Norsk English

PVADAPT – Prefabrikering, resirkulering og modularitet for smarte BIPV systemer

PVadapt -prosjektet skal utvikle nye solcelle-system som er rimeligere å lage, montere og bruke

Kontaktperson

I dag står byene for 70 prosent av verdens energiforbruk, noe som betyr at de er ansvarlig for 40-50 prosent utslipp av klimagasser.  European Technology and Innovation Platform anslår at hele 80 prosent av jordas befolkning kommer til å bo i urbane strøk innen 2050.

Det medfører at energiforbruket vil dobles, eller i verste fall tredobles. Derfor er det essensielt å utvikle bærekraftige løsninger med fornybar energi. Et eksempel på dette er bruk av solceller som er integrert i bygg.

Ved hjelp av et modulsystem skal solcellesystemet enkelt kunne skaleres opp eller ned.

Systemet skal bestå av bygningselementer med solceller som kan bygges på forhånd, noe som vil gjøre de enkle og rimelige å montere. Ved hjelp av et modulsystem skal solcellesystemet enkelt kunne skaleres opp eller ned.

Elementene skal lages på en måte som gjør de enkle å gjenvinne. Forhåpentlig vil vi også kunne bruke resirkulerte materialer til produksjonen.

De nye bygningselementene vil først og fremst bli brukt i nybygg – enten på tak eller innlemmet i en fasade. Men prosjektet skal også utvikle elementer som kan monteres på gamle bygg i forbindelse med renovasjonsprosjekter.

Prosjektet er finansiert gjennom EUs H2020 forsknings- og innovasjonsprogram under GA nr. 818342

Nøkkeltall

Prosjektvarighet

01.10.2018 - 31.03.2022